Ukraina teigia, kad Rusija šalyje planavo įvykdyti didelio masto teroristinę ataką

Arkadijus Babčenka kartu su V.Hrycaku trečiadienį pasirodė žurnalistams. Ukrainos saugumo vadas pirmiausia pareiškė, kad pasikesinimas į A.Babčenka išaiškintas. Pasak SBU, jį organizavo Rusijos specialiosios tarnybos.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
lrytas.lt montažas.
lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 30, 2018, 7:47 PM, atnaujinta May 30, 2018, 8:17 PM

SBU taip pat pranešė, kad pasikesinimo organizatorius yra sulaikytas. Teigiama, kad tai Rusijos specialiųjų tarnybų užverbuotas Ukrainos pilietis G.

Už pasikesinimo organizavimą jis turėjo gauti 40 tūkst. dolerių. Įvykdyti žmogžudystę jis esą pasiūlė savo pažįstamam, kuris yra karo Rytų Ukrainoje veteranas. Jam esą buvo žadama 30 tūkst. dolerių už atliktą darbą, o pusė sumos sumokėta avansu.

SBU atskleidė, kad tai ne vienintelė G. Rusijos specialiųjų tarnybų pavesta užduotis. Jis esą dar turėjo nupirkti 300 automatų, kelis šimtus kilogramų sprogstamosios medžiagos ir didelį kiekį šaudmenų.

Maža to, V.Hrycakas tikino, jog A.Babčenkos nužudymas turėjo būti tik „pirmas bandymas“. Vėliau esą nužudyti turėjo būti dar 30 žmonių.

Sureaguoti į naujausią informaciją apie A.Babčenką suskubo Kremlius. Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova pareiškė, jog visa ši operacija yra provokacija.

Tiesa, žinią apie tai, jog A.Babčenka yra gyvas, ji pavadino „geriausia naujiena“.

Tačiau čia pat ji pareiškė, jog šioje istorijoje akivaizdus propagandeos efektas, nors ir nepaaiškino, ką konkrečiai reiškia šie jos žodžiai.

Rusijos Federacijos tarybos užsienio reikalų komiteto pirmininkas Konstantinas Kosačiovas SBU operaciją pavadino „Ukrainos specialiųjų tarnybų provokacija“, kurios siekia „visais teisingais ir melagingais pareiškimas apjuodinti Rusiją“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.