A. Babčenkos mirtį inscenizavusiai Ukrainai pavyko išvengti daugybės aukų

 

 Gegužės 29-ąją buvo pranešta apie A. Babčenkos nužudymą, tačiau kitą dieną SBU vadovas Vasylis Hrycakas pareiškė, jog žurnalisto mirtis buvo inscenizuota, siekiant sugauti jį nužudyti norėjusius asmenis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Gegužės 29-ąją buvo pranešta apie A. Babčenkos nužudymą, tačiau kitą dieną SBU vadovas Vasylis Hrycakas pareiškė, jog žurnalisto mirtis buvo inscenizuota, siekiant sugauti jį nužudyti norėjusius asmenis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 5:49 PM

Ukrainos specialiosioms tarnyboms atskleidus sąmokslą nužudyti rusų žurnalistą Arkadijų Babčenką ir surengti teroro išpuolį, Kijevui pavyko išvengti daugybės aukų, penktadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

„SBU (Ukrainos saugumo tarnyba) įsitikinusi, kad nesiėmus visų priemonių, būtų naujų žmogžudysčių, kurių būtų neįmanoma išvengti. Tyrimą atliekanti generalinė prokuratūra ir toliau informuos visuomenę ir tarptautinę bendruomenę, ko pavyko išvengti“, – per Mariupolyje vykusią spaudos konferenciją dalyvaujant Vokietijos diplomatijos vadovui Heiko Maasui sakė ministras.

Ukrainos URM vadovas teigė, kad Rusijos specialiosios tarnybos savo veikloje pasitelkia visus įmanomus metodus.

„Rusijos vykdoma destabilizacijos taktika apima visus, absoliučiai visus metodus. Turime būti pasiruošę tai atremti“, – apibendrino P. Klimkinas.

Gegužės 29-ąją buvo pranešta apie A. Babčenkos nužudymą, tačiau kitą dieną SBU vadovas Vasylis Hrycakas pareiškė, jog žurnalisto mirtis buvo inscenizuota, siekiant sugauti jį nužudyti norėjusius asmenis.

V. Hrycakas informavo, kad teisėsauga Kijeve sulaikė įtariamąjį sąmokslo sumanytoją – bendros Ukrainos ir Vokietijos įmonės „Schmeisser“ vykdomąjį direktorių Borisą Hermaną. Anot SBU, Rusijos specialiosios tarnybos pavedė jam nužudyti 30 žmonių Ukrainoje.

Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas savo ruožtu tokius kaltinimus Rusijai pavadino insinuacija.

„Bet kokie pareiškimai, kad Rusija galėjo prisidėti prie šios inscenizacijos yra tiesiog insinuacija, neatitinkanti tikrovės“, – penktadienį sakė žurnalistams D. Peskovas.

Į prašymą pakomentuoti įtariamojo B. Hermano pareiškimus, kad pasikėsinimo į A. Babčenką sumanytojas yra „Vladimiro Putino privačiame fonde“ dirbantis žmogus, D. Peskovas atsakė: „Žinoma, jokių tokių fondų Rusijoje nėra.“

Tuo tarpu Ukrainos generalinis prokuroras Jurijus Lucenka pareiškė, kad gavo visų minėtų 30 asmenų sąrašą. Pasak jo, kiekvienam jų bus suteikta apsauga.

Penktadienį J. Lucenka buvo susitikęs su Vokietijos, Kanados, JAV, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Italijos ir Japonijos diplomatais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.