Donaldas Trumpas sako, kad susitikimas su Kim Jong-unu įvyks

Savo laiške JAV prezidentui Donaldui Trumpui Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas  sakė esąs suinteresuotas, kad įvyktų jųdviejų susitikimas, penktadienį pranešė laikraštis „The Wall Street Journal“, remdamasis pareigūnais, susipažinusiais su to laiško turiniu.

 Savo laiške JAV prezidentui Donaldui Trumpui Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas  sakė esąs suinteresuotas, kad įvyktų jųdviejų susitikimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Savo laiške JAV prezidentui Donaldui Trumpui Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas  sakė esąs suinteresuotas, kad įvyktų jųdviejų susitikimas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2018, 8:04 PM, atnaujinta Jun 2, 2018, 4:16 PM

BBC skelbia, kad laišką gavęs D.Trumpas sako, kad susitikimas su Šiaurės Korėjos lyderiu vis dėlto įvyks.

Penktadienį į Baltuosius rū mus Kim Jong-uno dešinioji ranka Kim Yong Cholas pristatė laišką. Jis trečiadienį ir ketvirtadienį dalyvavo derybose Niujorke su JAV valstybės sekretoriumi Mike'u Pompeo.

Pasak laikraščio, šaltinis minėtą laišką pavadino „gana paprastu“.

„Jame (laiške) išreikštas Šiaurės Korėjos lyderio susidomėjimas susitikimu, neturint jokių svarbių nuolaidų ar grasinimų“, – rašo „The Wall Street Journal“.

Manoma, kad Kim Yong Cholas Jungtinėse Valstijose liks iki šeštadienio, nurodė leidinio šaltinis.

Pasak Baltųjų rūmų atstovų, tą laišką pirmiausia išnagrinės nacionalinės saugumo tarnybos pareigūnai, ir tik tada jis bus perduotas D. Trumpui.

Baltieji rūmai galimą D. Trumpo ir Kim Jong-uno susitikimą birželio 12-ąją Singapūre vertina su „atsargiu optimizmu“, nurodė „The Wall Street Journal“.

Vis dėlto, pasak pareigūnų, nevertėtų atmesti galimybės, kad tas susitikimas gali būti atidėtas arba atšauktas. JAV prezidento administracijos atstovai nurodė, kad Šiaurės Korėjos ir JAV delegacijų susitikimai Niujorke, Singapūre ir Korėjos pusiasalyje praėjo gerai.

M. Pompeo kiek anksčiau taip pat teigiamai įvertino savo derybas su Kim Yong Cholu.

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai išplatino Šiaurės Korėjos lyderiui skirtą D. Trumpo laišką, kuriame JAV prezidentas pranešė atšaukiantis ilgai planuotą viršūnių susitikimą dėl Pchenjano priešiškų pareiškimų.

Šiaurės Korėja savo ruožtu pareiškė, kad yra pasirengusi dialogui, o D. Trumpas netrukus paskelbė, kad šios istorinės derybos vis dar gali įvykti.

Vašingtonas nori, kad Šiaurės Korėja greitai atsisakytų visų savo branduolinių ginklų ir sutiktų su griežtomis inspekcijomis, o mainais siūlo sankcijų sušvelninimą ir ekonominę naudą.

Tačiau analitikai sako, jog Šiaurės Korėja nenorės atsisakyti savo branduolinės atgrasomosios priemonės, jei negaus garantijų, kad JAV nebandys nuversti režimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.