Žurnalistas Kirilas Višinskis atsisako Ukrainos pilietybės

Naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiasis redaktorius Kirilas Višinskis penktadienį pareiškė, kad atsisako Ukrainos pilietybės, ir paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagalbos.

 Naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiasis redaktorius Kirilas Višinskis penktadienį pareiškė, kad atsisako Ukrainos pilietybės, ir paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagalbos.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiasis redaktorius Kirilas Višinskis penktadienį pareiškė, kad atsisako Ukrainos pilietybės, ir paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagalbos.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-01 16:21, atnaujinta 2018-06-01 16:24

„Nusprendžiau kreiptis į Ukrainos prezidentą Petrą Aleksejevičių Porošenką, kurį asmeniškai pažįstu ir su kurio kitados padarėme keletą gerų darbų. Kreipiuosi į jį su pareiškimu dėl Ukrainos pilietybės atsisakymo. Prašau perduoti šį prašymą prezidento administracijai“, – per Chersono srities apeliacinio teismo posėdį sakė K. Višinskis.

Teismas penktadienį atsisakė pakeisti jam taikomą kardomąją priemonę ir paliko galioti areštą.

Dvi pilietybes turintis K. Višinskis pabrėžė, kad dabar laiko save tik Rusijos piliečiu.

„Kreipiuosi į prezidentą Vladimirą Vladimirovičių Putiną ir prašau imtis visų būtinų veiksmų, kad bučiau kuo greičiau paleistas ir kad teisinę apsaugą man suteiktų konsulatas ir ambasada“, – pareiškė žurnalistas.

Pasak jo, Kijevas iškėlė jam baudžiamąją bylą, kad Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) galėtų apsikeisti įkaitais su Rusija.

„Manau, kad tai yra didžiulė SBU operacija, kurios tikslas – gauti objektą apsikeitimui. Jei to norėjote, tai gavote. Palikite ramybėje žmones, su kuriais dirbau“, – nurodė K. Višinksis.

Jis pridūrė, kad nemato prasmės skųsti jam skirtas kardomąsias priemones.

„Suprantu, kad skųsti jau beprasmiška. Nuosprendis jau paruoštas ir prie dabar priderinami faktai, kurių tyrėjai ieškos mano darbe“, – sakė jis.

Žurnalistas taip pat pareiškė nesigailintis dėl savo darbo Ukrainoje.

„Suprantu, kad šioje situacijoje labai sunku kovoti. Deja, neturėjau kitos išeities, kaip tik pareikšti apie Ukrainos pilietybės atsisakymą, kad palengvinčiau dalią savo artimiesiems, draugams ir pažįstamiems, kuriems daromas gana rimtas spaudimas“, – teigė jis.

K. Višinskis gegužės 15-ąją buvo sulaikytas Kijeve, teisėsaugai atlikus kratas „RIA Novosti“ centrinėje būstinėje ir žurnalistų butuose. Jis įtariamas valstybės išdavyste ir buvo išsiųstas į Chersoną, kur miesto teismas leido suimti žurnalistą 60 dienų, be teisės būti paleistam už užstatą.

Į SBU apklausą buvo iškviesti daugiau nei 40 šios naujienų agentūros darbuotojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.