Į Ukrainos kaltinamo žurnalisto Vyšinskio butą pateko nežinomi asmenys, sako advokatas

Į valstybės išdavimu įtariamo ir areštuoto naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiojo redaktoriaus Kirilo Vyšinskio butą sekmadienį pateko nežinomi asmenys, iš buto dingo kai kurie daiktai, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė žurnalisto advokatas Andrejus Domanskis.

Į valstybės išdavimu įtariamo ir areštuoto naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiojo redaktoriaus Kirilo Vyšinskio butą sekmadienį pateko nežinomi asmenys, iš buto dingo kai kurie daiktai, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė žurnalisto advokatas Andrejus Domanskis.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Į valstybės išdavimu įtariamo ir areštuoto naujienų agentūros „RIA Novosti“ Ukrainos skyriaus vyriausiojo redaktoriaus Kirilo Vyšinskio butą sekmadienį pateko nežinomi asmenys, iš buto dingo kai kurie daiktai, naujienų agentūrai „Interfax“ sakė žurnalisto advokatas Andrejus Domanskis.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-04 10:49, atnaujinta 2018-06-04 10:52

„Sekmadienį buvo neteisėtai patekta į butą. Baldai ir daiktai bute išvartyti ir išmėtyti. Dingo keli daiktai, bet kokie tiksliai, kol kas neaišku“, – sekmadienį vakare sakė advokatas.

Jis pažymėjo, kad 21 val. įvykio vietos apžiūra buvo baigta, įkalčiai paimti, kaimynai apklausti.

„Pradiniais duomenimis, nežinomi asmenys pateko per balkono langą, nors ir trečias aukštas. Atskirai pažymėsiu, kad kai kurie asmenys džiaugiasi įvykiu. Žmonės, nepamirškite, kad jeigu kas nors nutiks, jūsų kaimynai bus liudininkai!“ – viename socialiniame tinkle parašė A. Domanskis.

Advokatas taip pat akcentavo teisėsaugos organų profesionalumą. „Maloniai nustebino policijos pareigūnų operatyvumas ir jų veiksmų profesionalumas šiuo tyrimo etapu. Pareiškimas paduotas ir ... bus įtrauktas į ... ikiteisminių tyrimų registrą“, – rašė jis.

K. Višinskis buvo sulaikytas gegužės 15 dieną Kijeve, teisėsaugai atlikus kratas „RIA Novosti“ centrinėje būstinėje ir žurnalistų butuose. Jis įtariamas valstybės išdavyste ir buvo išsiųstas į Chersoną, kur miesto teismas gegužės 17-ąją leido suimti žurnalistą 60 dienų, be teisės būti paleistam už užstatą.

Gegužės 21 dieną gynėjai Chersono srities Apeliaciniam teismui pateikė skundą dėl K. Višinskio arešto, bet teismas birželio 1-ąją atmetė gynybos prašymą pakeisti kardomąją priemonę.

Pagal Ukrainos įstatymus valstybės išdavimu įtariamiems asmenims kitokios kardomosios priemonės nenumatomos, bet advokatas sakė, kad gynyba skųs areštą.

Penktadienį K. Višinskis taip pat pareiškė, kad atsisako Ukrainos pilietybės, ir paprašė Rusijos prezidento Vladimiro Putino pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.