D. Trumpas deklaravo „absoliučią teisę“ suteikti malonę sau pačiam

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį pareiškė turįs „absoliučią teisę“ suteikti malonę sau pačiam, dar kartą užsipuldamas tyrimą dėl galimo susimokymo su Rusija ir trukdymo teisingumui.

 Manoma, kad tai pirmas kartas, kai D. Trumpas pats pareiškė turįs tokią teisę, nors jo advokatai plačiai interpretavo prezidento prerogatyvas, įskaitant teisę suteikti malonę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Manoma, kad tai pirmas kartas, kai D. Trumpas pats pareiškė turįs tokią teisę, nors jo advokatai plačiai interpretavo prezidento prerogatyvas, įskaitant teisę suteikti malonę.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 7:24 AM

„Kaip tvirtina daug teisės žinovų, aš turiu absoliučią teisę SUTEIKTI MALONĘ sau, bet kodėl man reikėtų tai daryti, jei nepadariau nieko bloga?“ – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

„Tuo tarpu nesibaigianti Raganų medžioklė, kuriai vadovauja 13 labai piktų demokratų (& kitų), tęsiasi artėjant kadencijos vidurio (rinkimams)!“ – pridūrė jis.

Manoma, kad tai pirmas kartas, kai D. Trumpas pats pareiškė turįs tokią teisę, nors jo advokatai plačiai interpretavo prezidento prerogatyvas, įskaitant teisę suteikti malonę.

D. Trumpo advokatas Rudy Giuliani sekmadienį įrodinėjo, kad prezidentas „tikriausiai“ turi teisę suteikti malonę sau, bet toks žingsnis turėtų „sunkių“ politinių pasekmių.

Sausio mėnesį laiške specialiajam prokurorui Robertui Muelleriui, tiriančiam numanomą Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus, prezidento advokatai įrodinėjo, kad D. Trumpas „galėtų, jei norėtų, nutraukti šį tyrimą ar net pasinaudoti savo įgaliojimu suteikti malonę, jei to labai norėtų“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.