Skotland Jardas tikrina kelias Skripalių apnuodijimo Solsberyje versijas

Didžiosios Britanijos policija toliau tiria incidentą Solsberyje ir tikrina kelias įvykio versijas, kurių kol kas neskelbia, antradienį pranešė Skotland Jardas.

lrytas.lt koliažas.
lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2018, 7:41 PM

„Vykstant tokiam sudėtingam ir delikačiam tyrimui, esu įsitikinęs, visuomenė atsižvelgs į tai, kad vis dar tikrinamos kelios įvykio versijos, mes judame į priekį, tačiau šiame etape jų negalime aptarinėti“, – pranešė kovos su terorizmu padalinio vyriausiasis koordinatorius Deanas Haydonas.

Šiuo metu Solsberyje dirba maždaug 100 policijos kovos su terorizmu padalinio darbuotojų.

Pareigūnai apklausė maždaug 900 liudininkų, peržiūrėjo daugiau nei 4 tūkst. valandų vaizdo įrašų iš stebėjimo kamerų, surinko maždaug 2,3 tūkst. daiktinių įrodymų.

„Jie tęsia visų turimų įrodymų apdorojimą ir vertinimą bei ieško bet kokių „kabliukų“, kad rastų kaltininkus“, – sakoma policijos pranešime.

Policijos pareigūnai taip pat patvirtino, kad policininkas Nickas Bailey, kuris nukentėjo apsilankęs apnuodyto dvigubo agento Sergejaus Skripalio namuose, sveiksta, tačiau į darbą dar negrįžo.

S. Skripalio duktė Julija, kuri taip pat buvo apnuodyta kovo 4 dieną Anglijos Solsberio mieste, iš ligoninės buvo išrašyta balandžio 9 dieną, o S. Skripalis – gegužės 18-ąją.

Didžioji Britanija sako, kad Skripaliai buvo apnuodyti kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga ir kad su šia ataka yra susijusi Rusija. Maskva kategoriškai neigia šiuos kaltinimus ir sako dar 2017 metais sunaikinusi savo cheminių ginklų atsargas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.