Singapūre sulaikyti į Šiaurės Korėjos ambasadoriaus rezidenciją įsibrovę du reporteriai

Du žiniasklaidos darbuotojai iš Pietų Korėjos buvo areštuoti už neteisėtą patekimą į Šiaurės Korėjos ambasadoriaus rezidenciją Singapūre, penktadienį pranešė policija.

 Incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki šiame mieste-valstybėje numatyto istorinio Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos lyderių susitikimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki šiame mieste-valstybėje numatyto istorinio Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos lyderių susitikimo.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 8, 2018, 2:01 PM

Incidentas įvyko likus kelioms dienoms iki šiame mieste- valstybėje numatyto istorinio Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos lyderių susitikimo.

Ketvirtadienį sulaikyti vyrai yra Pietų Korėjos nacionalinio transliuotojo KBS (Korean Broadcasting System) darbuotojai.

Maždaug 3 tūkst. žurnalistų turėtų suplūsti į Singapūrą nušviesti antradienį suplanuoto JAV prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno susitikimo.

Ketvirtadienį sulaikyti 42 iki 45 metų amžiaus vyrai kaltinami neteisėtu įsibrovimu į svetimas patalpas, už kurį jiems gali būti skirta iki trijų mėnesių kalėjimo, 1 500 Singapūro dolerių (952 eurų) bauda arba įkalinimas kartu su pinigine bauda.

Kaip informavo policija, dėl dar dviejų Pietų Korėjos piliečių, vienas kurių dirba KBS, o kitas tas yra gidas ir vertėjas, atliekamas tyrimas.

Pasak pareigūnų, nė vienam iš KBS darbuotojų nebuvo suteikta akreditacija dirbti Singapūre.

Policija įspėjo, kad Singapūro įstatymus pažeidžiantys žurnalistai „negaus akreditacijos ir todėl negalės nušviesti Jungtinių Valstijų ir Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos (Šiaurės Korėjos) viršūnių susitikimo“.

Susitikimo metu mieste budės gausios policijos pajėgos.

2015 metais policija nušovė vyrą, mėginusį automobiliu pralaužti saugumo užtvarą šalia viešbučio „Shangri-La“, kur tuo metu vyko saugumo konferencija, kurioje dalyvavo ir tuometinis JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris.

Vėliau policija to vyro automobilyje aptiko narkotinių medžiagų ir atmetė galimą teroristinį motyvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.