Eiffelio bokštą juos ne metalinė tvora, o stiklo sienos

Paryžiaus pareigūnai stato nuolatinę saugumo užtvarą aplink Eiffelio bokštą ir dabartinę jį juosiančią tvorą keičia vizualiai patrauklesnėmis stiklinėmis sienomis.

 Paryžiaus pareigūnai stato nuolatinę saugumo užtvarą aplink Eiffelio bokštą ir dabartinę jį juosiančią tvorą keičia vizualiai patrauklesnėmis stiklinėmis sienomis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Paryžiaus pareigūnai stato nuolatinę saugumo užtvarą aplink Eiffelio bokštą ir dabartinę jį juosiančią tvorą keičia vizualiai patrauklesnėmis stiklinėmis sienomis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2018, 10:07 AM, atnaujinta Jun 15, 2018, 10:10 AM

Kompanija, eksploatuojanti lankomiausią Prancūzijos paminklą, nurodo, kad permatomi skydai įrengiami šiaurinėje ir pietinėje bokšto pusėje. Kiekvienas skydas iš daugiau kaip 6 cm storio šarvuoto stiklo yra 3 metrų aukščio ir sveria 1,5 tonos.

Iš viso 450 stiklo skydų suformuos dvi sienas į šiaurę ir pietus nuo paminklo.

Iš dviejų kitų pusių buvo pastatyti metaliniai barjerai, o palei visą perimetrą bus įrengti nuo atakų panaudojant automobilius saugantys stulpeliai.

Prancūzų kariai ir policininkai toliau patruliuos objekto teritorijoje ir aplink ją. Tai yra daroma nuo kruvinų 2015 metų lapkričio atakų Prancūzijos sostinėje.

Įrengiamos stiklo sienos netrukdys lankytojams gėrėtis vaizdu iš netoliese esančio Marso lauko parko kitoje Senos upės pusėje.

Atnaujinimo darbai, apimantys ir sodo po bokštu išgražinimą, yra dalis pernai pristatyto 300 mln. eurų vertės projekto modernizuoti Paryžiaus simboliu tapusį 129 metų bokštą.

Su saugumu susiję atnaujinimo darbai turi būti baigti iki rugsėjo.

„Kai esi šalia, matai, kad 3 m aukščio sienos, palyginti su paminklo masteliu, yra absoliučiai nematomos“, – sakė architektas Jose Luisas Fuentesas iš projektą vykdančios kompanijos „Dietmar Feichtinger Architects“.

„Tikrai atrodys, tarsi aikštė (po Eiffelio bokštu) yra atvira“, – pridūrė jis.

Per metus Eiffelio bokštą aplanko 6-7 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.