Tailande skubama išgelbėti urve įstrigusius 12 vaikų

Šiaurės Tailande nevilties apimti tėvai antradienį surengė pamaldas prie vieno potvynio užlieto urvo, kuriame jau kelias dienas yra įstrigę 12 vaikų, o karinių jūrų pajėgų narai gelbėtojai atnaujino paieškas.

Reuters/Scanpix nuotr.
Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-26 09:23, atnaujinta 2018-06-26 09:24

Šimtai žmonių buvo mobilizuoti ieškant moksleivių futbolo komandos narių ir jų trenerio, šeštadienį įėjusių į urvą ir, kaip manoma, įstrigusių viduje kai pagrindinę landą užliejo potvynio vandenys.

Susirūpinę dingusiųjų artimieji laukė stovykloje prie urvo, esančio netoli sienos su Mianmaru ir Laosu, melsdamiesi už savo vaikų saugų sugrįžimą.

Manoma, kad 11–16 metų vaikai pasitraukė į urvo gilumą, musoninės liūties sukeltam potvyniui užliejus dalį olos, kurios ilgis, kaip manoma, yra keli kilometrai.

Į paieškas ant žemės buvo pasiųsti parkų pareigūnai, policija ir kariai, taip pat ruošiamasi pradėti paieškas iš oro, sakė vienas naujienų agentūros AFP fotografas.

Karinio laivyno specialiųjų pajėgų narai, apsirūpinę deguonies balionais ir maisto daviniais, anksti antradienį įžengė į urvą šiaurinėje Čiang Rajaus provincijoje, tebekrintant nesmarkiam lietui.

„Ten esanti mūsų komanda anksti ryte įžengė į urvą ir eis tolyn iki urvo galo“, – sakoma Tailando karinio laivyno specialiųjų pajėgų „Facebook“ pranešime.

Urve mobilusis ryšys neveikia, tad iš operacijos vietos gaunama mažai informacijos. Kariškiai paragino visuomenę būti kantrią, kol tęsiamos vaikų ir jų trenerio paieškos.

Vėliau antradienį ketinama pradėti naudoti povandeninį robotą, turintį padėti tirti Tam Luango urvą, populiarų tarp vietos turistų.

„Atsigabensime povandeninį robotą, padėsiantį tirti tą vietą, kad sužinotume, kokio dydžio ir gylio yra urvas, ir padėtume narams“, – sakė Karaliaus Mongkuto technologijų universiteto aerokosminės ir jūrų inžinerijos specialistas Sawangtitas Srikitsuwanas.

Pirmadienį gelbėtojai prie urvo įėjimo rado dviračių ir motociklą. Be to, narai sakė vienoje urvo salėje aptikę pėdsakų.

Musonų laikotarpiu nuo gegužės iki spalio Tailande dažnai pliaupia smarkios liūtys, sukeliančios potvynių ir žemės nuošliaužų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.