Futbolo šventė atsirūgo rusų moterims – sulaukė net grasinimų

Dar prieš Pasaulio futbolo čempionatą Rusijoje kilo ne viens skandalas dėl moterų. Rusijos Valstybės Dūmos deputatė Tamara Pletniova netgi perspėjo moteris, kad jos neturėtų intymių santykių su atvykstančiais sirgaliais, nes nuo to tik nukentės. Panašu, kad rusės vis dėlto nusprendė bendrauti su svečiais iš kitų šalių ir dėl to sulaukė itin piktų komentarų, rašo „Novaja gazeta“.

 Rusės sulaukė įžeidinėjimų už bendravimą su čempionato svečiai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusės sulaukė įžeidinėjimų už bendravimą su čempionato svečiai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusės sulaukė įžeidinėjimų už bendravimą su čempionato svečiai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusės sulaukė įžeidinėjimų už bendravimą su čempionato svečiai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusės sulaukė įžeidinėjimų už bendravimą su čempionato svečiai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Rusės sulaukė įžeidinėjimų už bendravimą su čempionato svečiai. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-07-02 18:40

„Atsibudau ketvirtą valandą ryto ir pamačiau gausybę piktų komentarų savo „Instagram“ paskyroje“, – pasakojo Marija iš Žemutinio Naugardo.

Mergina savo socialinio tinklo paskyroje dieną prieš tai pasidalino nuotrauka, kurioje ji įsiamžino su futbolo sirgaliais iš Švedijos.

Žemutinis Naugardas nėra turistinis miestas, todėl svečiai iš kitų šalių čia užsuka retai. Sirgalių antplūdis iš skirtingų pasaulio valstybių miesto gyventojams tapo savotiška pramoga, todėl su jais skubama pasidaryti nuotrauką atsiminimui. Tokią nuotrauką pasidarė ir Marija su savo drauge, tačiau rusai socialiniuose tinkluose joms nepagailėjo piktų komentarų.

Pikti rusai merginas išvadino pasileidusiomis, pigiomis.

Moteris įžeidžiantys komentarai pasklido ir populiariame Rusijos socialiniame tinkle „VKontakte“.

Socialinių tinklų vartotojai suranda merginų nuotraukas pagal futbolo čempionato grotažymes ir tuomet, pasidalinę su kitais, pradeda masiškai jas puldinėti ir įžeidinėti.

Marija, kuriai nėra net 18 metų, nesupranta, kodėl sulaukė piktų komentarų.

„Pažvelgę į mano nuotrauką, kurioje nėra nieko baisaus, jie nusprendė, kad miegu su visais iš eilės. Jie net nežino kiek man metų“, – piktinosi mergina.

Marija sulaukė ne tik įžeidimų, bet ir tiesioginių grasinimų apipilti ją sieros rūgštimi. Tačiau į policiją mergina nesikreipė, teigė nenorėjusi į tai painioti tėvų ir gadinti sau nervų.

Socialiniuose tinkluose taip pat pasirodė Sofijos iš Rostovo prie Dono nuotrauką. Mergina teigė grasinimų nesulaukusi, tačiau gavusi ne vieną keistą žinutę.

Vienas vyras rašė jai žadantis rinkti jos nuotraukas, asmeninę informaciją ir perduosiantis ją kitiems vyrams.

„Kitą dieną, kai nuvažiavau į sirgalių zoną mieste, man buvo kiek baugu. Kas bus, jei kas nors atpažins mane? Jeigu tie žmonės negali adekvačiai reaguoti į nuotrauką, gali tikrai ką nors padaryti sutikę ir atpažinę“, – baiminosi Sofija.

Anastasija iš Krasnodaro taip pat pasidarė nuotrauką Rostove prie Dono su dviem svečiais iš Meksikos. Mergina taip pat sulaukė piktų komentarų iš nepažįstamų žmonių. Ji nė nesuprato, kaip vyrai rado nuotrauką jos paskyroje. Kaip paaiškėjo, tam viename socialinių tinklų jau buvo sukurta grupė „Buceta rosa“, kurioje supykę „tradicinių vertybių sergėtojai“ dalinasi su užsieniečiais besifotografuojančių merginų nuotraukomis.

Tuo metu su kolumbiečiais nusifotografavusios Nikol negelbėjo net tai, kad šalia buvo jos vaikinas. Ji vis tiek sulaukė įžeidinėjimų neva turėjusi intymių santykių su futbolo sirgaliais. Nikol tai labai nuliūdino.

„Esu už tautų draugystę ir prieš rasinę diskriminaciją. Jei žmonės vienas kitą myli, tai jų reikalas. Labai gaila, kad dėl kai kurių pagarsėjusių merginų dabar visos, nusifotografavusios su užsieniečiais, yra laikomos lengvabūdėmis.

Socialinio tinklo „VKontakte“ administracija įspėjo grupės „Buceta rosa“ administratorių dėl vykdytos moterų įžeidinėjimų kampanijos, tačiau, panašu, padėtis nedaug pasikeis, mat šis pareiškė persikeliantis į kitą Rusijos socialinį tinklą.

Tokia padėtis Rusijoje susiklostė dėl kelių priežasčių. Iš vienos pusės, daugelis paprastų rusų turėjo nedaug progų pabendrauti su užsieniečiais, todėl rusų merginoms vyrai iš kitų šalių atrodo it kažkas egzotiško. Be to, atsiradusi proga pabendrauti su žmonėmis iš kitų šalių kelia smalsumą sužinoti, kaip viskas atrodo jo šalyje.

Iš kitos pusės, Rusijoje ne vieną dešimtmetį vyrų mažiau nei moterų, todėl kartais susirasti išsilavinusį, inteligentišką, simpatišką vyrą moteriai būna tikras iššūkis. O čempionato metu atsirado galimybė susipažinti su vyrais, kurie labai skiriasi nuo rusų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.