Pietų Sirijoje per antskrydžius žuvo 15 civilių

Pietų Sirijoje netoli Izraelio okupuotų Golano Aukštumų antradienį per antskrydžius žuvo 15 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Pietų Sirijoje netoli Izraelio okupuotų Golano Aukštumų antradienį per antskrydžius žuvo 15 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pietų Sirijoje netoli Izraelio okupuotų Golano Aukštumų antradienį per antskrydžius žuvo 15 civilių, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 5:40 PM, atnaujinta Jul 17, 2018, 5:41 PM

Damasko režimas pietvakarinę Kuneitros provinciją, kurią nori atkovoti iš sukilėlių, intensyviai bombarduoja nuo sekmadienio. Daugumą kaimyninės Daraa provincijos režimas atsiėmė per mažiau nei mėnesį.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad antradienį ryte 14 civilių žuvo Ain Tinos kaime prie Kuneitros sienos su Daraa.

„Visi jie buvo pabėgę iš kitų rajonų. Tarp jų yra penki vaikai ir trys moterys“, – sakė SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Kol kas neaišku, ar antskrydžius įvykdė režimo, ar jo sąjungininkės Rusijos lėktuvai, nurodė SOHR. Kuri šalis vykdo antskrydžius, SOHR nustato pagal lėktuvų tipą, panaudotą amuniciją, vietą, skrydžių planą.

Minėti civiliai, kaip pranešama, glaudėsi dideliame pastate Ain Tinoje.

Tuo tarpu Daraa provincijos vakaruose netoli Alijos kaimo per rusų antskrydžius žuvo vienas civilis, nurodė SOHR.

„Nuo antradienio ryto intensyvių rusų aviacijos smūgių ir režimo mėtytų sprogmenų statinėse taikinys buvo Kuneitros ir Daraa (dalis) apimantis rajonas“, – sakė R. Abdel Rahmanas.

Šiame rajone veikia buvusio „al Qaeda“ padalinio Sirijoje vadovaujama grupė „Hayat Tahrir al Sham“ (HTS), sakė jis.

HTS džihadistai nedalyvauja anksčiau šį mėnesį paskelbtame režimo ir Daraa sukilėlių susitarime dėl ugnies nutraukimo, sudariusiame sąlygas režimui atsiimti daugiau kaip 90 proc. šios provincijos teritorijos kontrolę.

Prezidento Basharo al Assado režimas Daraa provincijoje pasistūmėjo dėl birželio 19 dieną pradėtos intensyvaus bombardavimo kampanijos ir tarpininkaujant Rusijai sudarytų susitarimų su opozicijos kovotojais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.