Graikijos premjeras apsilankė miškų gaisrų nusiaubtame regione

Graikų premjeras Aleksis Tsipras pirmadienį pirmąkart apsilankė netoli Atėnų esančiame regione, nusiaubtame pražūtingiausių per šalies istoriją miškų gaisrų, augant pasipiktinimui dėl jo vyriausybės atsako į nelaimę, pareikalavusią dešimtis žmonių gyvybių.

Graikų premjeras Aleksis Tsipras pirmadienį pirmąkart apsilankė netoli Atėnų esančiame regione, nusiaubtame pražūtingiausių per šalies istoriją miškų gaisrų, augant pasipiktinimui dėl jo vyriausybės atsako į nelaimę, pareikalavusią dešimtis žmonių gyvybių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Graikų premjeras Aleksis Tsipras pirmadienį pirmąkart apsilankė netoli Atėnų esančiame regione, nusiaubtame pražūtingiausių per šalies istoriją miškų gaisrų, augant pasipiktinimui dėl jo vyriausybės atsako į nelaimę, pareikalavusią dešimtis žmonių gyvybių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2018, 1:52 PM, atnaujinta Jul 30, 2018, 1:55 PM

Apie jo vizitą iš anksto nebuvo pranešta, siekiant, kaip teigia vietos žiniasklaida, išvengti labiausiai nukentėjusių pajūrio rajonų – Mačio ir Rafinos – gyventojų protestų.

A. Tsipras apie valandą bendravo su vietos valdžios atstovais ir priešgaisrinės tarnybos pareigūnais, sakoma trumpame vyriausybės pranešime.

Jo vyriausybė sulaukė vis didėjančios kritikos, žmonėms besistengiant sugrąžinti savo gyvenimą į normalias vėžes, padedant valdžios įstaigoms ir savanoriams.

Didžiuliai gaisrai liepos 23-ąją staigiai apėmė pajūrio miestelius, pritraukiančius daug turistų. Liepsnos plito taip sparčiai, kad daugelis žmonių turėjo gelbėtis brisdami į jūrą.

Žuvusiųjų sekmadienį padaugėjo iki 91, o dar 25 žmonės tebėra dingę. Dauguma šių dingusiųjų gali būti tarp 28 aukų, kurių tapatybę mėgina nustatyti teismo patologai, paskelbė vietos valdžia.

A. Tsipras pareiškė prisiimantis „politinę atsakomybę“ už tragediją įsiplieskus karčiai diskusijai, kas atsakingas už tragediją.

Sekmadienį dešiniosios ir centristinės pakraipos opozicija apkaltino vyriausybę iš pradžių mėginus nuslėpti tikrą aukų skaičių.

Tuo tarpu ministrų kabinetas teigia įžvelgęs tam tikrų požymių, jog gaisrų priežastis galėjo būti tyčiniai padegimai – taigi, buvo pradėtas tyrimas.

Pasak ekspertų, vieną pražūtingiausių Europos miškų gaisrų per šį šimtmetį galėjo nulemti ir prastas miestų planavimas, pavyzdžiui pernelyg tankus užstatymas šalia lengvai užsidegančių miškų.

Vėliau pirmadienį žuvusieji bus pagerbti per gedulingą budėjimą prie parlamento Atėnuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.