Kiniją užgriuvo priekabiavimo prie vienuolių skandalas

Aukšto rango kinų vienuolis buvo apkaltintas seksualiai priekabiavęs prie vienuolių ir privertęs moteris su juo mylėtis.

 ​Aukšto rango kinų vienuolis buvo apkaltintas seksualiai priekabiavęs prie vienuolių ir privertęs moteris su juo mylėtis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Aukšto rango kinų vienuolis buvo apkaltintas seksualiai priekabiavęs prie vienuolių ir privertęs moteris su juo mylėtis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Aukšto rango kinų vienuolis buvo apkaltintas seksualiai priekabiavęs prie vienuolių ir privertęs moteris su juo mylėtis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Aukšto rango kinų vienuolis buvo apkaltintas seksualiai priekabiavęs prie vienuolių ir privertęs moteris su juo mylėtis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 4, 2018, 12:19 PM

Apie abato Xuechengo veiksmus vyriausybės pareigūnams pranešė du vienuoliai.

Xuechengas buvo budistų asociacijos Kinijoje vadovas. Jis jauniausias kada nors tokias pareigas užėmęs asmuo. Šiuo metu jis užima vyriausybės patarėjo pareigas.

Vienuolis kinų socialiniame tinkle „Weibo“ turi daugiau nei milijoną sekėjų.

Šventyklą šiame socialiniame tinkle paskelbė, kad bus pradėtas tyrimas dėl dvasininko veiksmų, tačiau pabrėžė, kad Xuechengas kaltinimus neigia.

Xuechengas tvirtina, kad kaltinimai jam yra paremti suklastotais įrodymais ir piktais kėslais.

Kaltinimus paskelbę vienuoliai Xianjia ir Xianqi teigia, kad Xuechengas vienuolėms siųsdavo nepadorias žinutes ir vertė jas su juo santykiauti.

BBC skelbia, kad abatas Xuechengas buvo nusiteikęs į 6 vienuoles, tačiau tik 4 pasidavė į jo pinkles.

Manoma, kad naudodamasis trumposiomis žinutėmis Xuechengas įtikino vienuoles, kad lytiniai santykiai yra budistų doktrinos dalis.

95 puslapių kaltinimų dokumentas buvo paviešintas internete. Jame rašoma, kad viena vienuolė kreipėsi į policiją birželio mėnesį, tačiau niekas nieko nedarė.

Vienuoliai Xianjia ir Xianqi pasakoja, kad Xuechengo veiksmus pradėjo tirti 2017 gruodį, kada viena vienuolė jiems parodė gautas žinutes.

Xuechengas buvo sulaikytas ir apklaustas, tačiau vėliau paleistas į laisvę.

Kaltinimus aukšto rango vienuoliui iš interneto intensyviai naikina kinų vyriausybė.

#MeToo judėjimas kilo JAV praėjusiais metais. Daugelis viešų asmenų prarado savo užimamas pareigas dėl netinkamo elgesio su moterimis.

Kinijoje kaltinimai seksualiniu priekabiavimu pasklido šių metų sausio mėnesį po to, kai viena studentė apkaltino profesorių netinkamu elgiasi. Jis vėliau buvo atleistas.

Nuo tada kaltinimai buvo pareikšti vienam žymiam šalies žurnalistui, labdaros organizacijos įkūrėjui ir dar vienam akademikui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.