Trims iš urvo išgelbėtiems berniukams ir jų treneriui atėjo džiaugsminga diena

Trys iš urvo Tailande išgelbėti berniukai ir jų treneris tapo šios šalies piliečiais. Iki šiol jie pilietybės neturėjo, o dabar jiems įteiktos asmens tapatybės kortelės, trečiadienį pranešė Čiangrajaus provincijos valdžios atstovai.

Iš viso dvylika 11-17 metų amžiaus jaunųjų futbolininkų ir jų treneris birželio 23-iąją liūties buvo įkalinti urve. Vanduo užtvėrė jiems vienintelį kelią į išorę.<br> Scanpix nuotr.
Iš viso dvylika 11-17 metų amžiaus jaunųjų futbolininkų ir jų treneris birželio 23-iąją liūties buvo įkalinti urve. Vanduo užtvėrė jiems vienintelį kelią į išorę.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-08 21:14

Ši provincija yra už 1 000 km į šiaurę nuo Bankoko ir ribojasi su Laosu bei Mianmaru. Čia gyvena įvairių tautybių žmonės, neturintys pilietybės. Be dokumentų jiems ne tik sunku siekti profesinių ir socialinių aukštumų. Tai labai riboja ir kelionių laisvę.

Trys 13, 14 ir 15 metų amžiaus berniukai bei 25-erių jų treneris taip pat davė priesaiką. Jie iki šiol nesėkmingai siekė Tailando pilietybės, be kita ko, nes neturėjo dokumentų.

Prieš du mėnesius jie įteikė visus reikalingus dokumentus, sakė valdžios atstovas. Procedūra esą vyko pagal įprastą praktiką. Tai, kad buvo išgelbėti iš urvo, jiems pirmenybės nesuteikė.

Iš viso dvylika 11-17 metų amžiaus jaunųjų futbolininkų ir jų treneris birželio 23-iąją liūties buvo įkalinti urve. Vanduo užtvėrė jiems vienintelį kelią į išorę. Tik praėjus 17 dienų paskutinieji jų liepos 10-ąją buvo išgelbėti narų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.