Medikas siaubūnas: svaigino ir prievartavo pacientes, tvirkino mergaites stovykloje

Lenkiją pribloškė Lodzės regiono prokuratūros pranešimas, kad 43 metų greitosios medicinos pagalbos darbuotojas R. Pabianicių mieste vaistais svaigino moteris, o po to jas prievartavo.

Greitosios pagalbos medikas aukas nusižiūrėdavo per pirmosios pagalbos kursus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Greitosios pagalbos medikas aukas nusižiūrėdavo per pirmosios pagalbos kursus.<br>„123rf.com“ asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Aug 13, 2018, 1:57 PM, atnaujinta Aug 2, 2019, 10:21 AM

Prokuratūra kol kas turi neginčijamų įrodymų apie septynias išprievartautas moteris, tačiau tardytojai yra įsitikinę, kad maniako aukų yra daug daugiau.

Spėjama ir tai, kad mediko aukomis galėjo tapti ne tik suaugusios moterys, bet ir studentės bei net 11–13 metų mergaitės.

Pastarąsias R. seksualiai išnaudojo skautų vasaros stovykloje, kur savanoriškai sutiko paaugliams vesti pirmosios medicinos pagalbos kursus.

Vyresnės moksleivės bei studentės maniako aukomis tapdavo per panašius kursus vidurinėse mokyklose bei medicinos profesinėse mokyklose.

Visuomenę papiktino žiniasklaidos straipsniai, kad už nepilnamečių mergaičių tvirkinimą R. jau prieš keturiolika metų buvo teistas, tačiau tai neužkirto jam kelio toliau dirbti mokyklose.

Policiją iškvietė direktorė

Prieš keletą dienų vienos Lodzės mokyklos direktorė, išgirdusi paauglių mergaičių šnabždesius, jog pirmosios medicinos pagalbos mokytojas lietė jų intymias vietas, nedelsdama iškvietė policininkus.

Pastarieji peržiūrėjo R. telefoną ir nustėro pamatę prievartavimą įamžinusius įrašus.

Maniakas buvo nufilmavęs, kaip du kartus prievartauja tą pačią vaistais apsvaigintą paauglę. Kiti telefone bei kompiuteryje surasti įrašai užfiksavo, kaip apsvaigusios paauglės bei moterys guli pusnuogės.

Tardytojų kalbinamos seksualinį prievartavimą patyrusios prisipažino septynios iš R. nuotraukose ir filmukuose įamžintų merginų. Diskusijose internete apie tokią skriaudą užsiminė gerokai daugiau merginų, todėl policija nusprendė išplatinti kvietimą atsiliepti visas aukas.

Aukas užmigdė apgaule

Kaip paaiškėjo, maniakas dėstytojas merginas užmigdydavo apgaule.

Kursų pabaigoje vyriškis mokydavo suleisti vaistus į raumenį, o po to – ir į veną.

Vietoj vaistų švirkštuose būdavo nekenksminga fiziologinė druska, bet, pasirodo, ne visada.

Tuo atveju, kai R. apmokydavo jam į akis kritusią merginą, švirkšte atsidurdavo miegą bei trumpalaikį atminties netekimą sukeliantys vaistai.

Per kursus mokiniai būdavo suskirstomi poromis ir vaistus leisdavo vienas kitam.

R., spėjama, išprievartaudavo abi į vieną porą paskirtas gražias merginas arba tik vieną jam patikusią.

Dauguma atsibudusių merginų nesuprasdavo patyrusios seksualinį išnaudojimą. Nors daliai tokie įtarimai kilo, merginos nedrįso skųstis bijodamos apkalbų, pasmerkimo.

Policijai kilo įtarimų, kad gydytojas galėjo prievartauti net savo pavaldines medikes, mat apie tokią skriaudą diskusijoje internete kelios iš jų užsiminė.

Privačią greitosios pagalbos tarnybos įmonę įkūręs R. viename savo žmonos namo kambaryje įrengė poilsio kambarį pavaldiniams.

Jie naktį laukdami iškvietimo kambaryje galėdavo prigulti.

R. savo įmonėje įdarbindavo beveik išimtinai medicinos studentes. Kelios jų prasitarė, kad išgėrusios viršininko pasiūlytų sulčių užmigo labai kietai, o atsibudo pusnuogės.

Kaltina skautų vadovybę

Lodzės žiniasklaida kaltina Lenkijos skautų vadovybę, kad, puoselėdama savo organizacijos prestižą, prieš keliolika metų neapskundė prokuratūrai pedofilinių R. polinkių. Tai galėjo išgelbėti daugybę merginų nuo šio maniako išnaudojimo.

2002 metais per skautų vasaros stovyklą Rudos gyvenvietėje R. buvo aptiktas gulintis viename miegmaišyje kartu su penkiolikamete mergaite.

Stovyklavietės vadovai atsisakė mediko paslaugų ir kartu su mergaitės tėvais apskundė mediką skautų vadovybei, tačiau ji į prokuratūrą nesikreipė ir leido maniakui vykti į kitas stovyklas.

R. iš skautų organizacijos nebuvo išmestas net po to, kai buvo nutvertas kompiuteryje žiūrintis pedofilinius filmus.

Policija vyriškį sulaikė tik po dvejų metų, kai į prokuratūrą kreipėsi dviejų vienuolikamečių ir vienos 12-metės mergaitės tėvai.

Paaiškėjo, kad tą vasarą kitoje skautų stovykloje pirmosios medicinos pagalbos paslapčių vaikus mokęs R. mergaitėms kursus rengė vėlai vakare ir kviesdamas po vieną.

Medikas, mokydamas, kaip neva taisyklingai sutvarstyti pacientą, bintuodamas lyg netyčia paliesdavo, o kai kurioms imdavo glostyti intymią vietą.

Apie tokią skriaudą tėvams išdrįso skųstis tik kelios mergaitės, o teismas R. skyrė trejus metus kalėti.

Išėjęs R. vėl įsidarbino Lodzės greitosios pagalbos medicinos tarnyboje, bet netrukus turėjo išeiti iš darbo, nes apie jo praeitį sužinojusios kolegos surengė streiką, iškabino plakatus „Nenorim dirbti kartu su pedofilu“.

Po to R. įkūrė privačią greitosios pagalbos įmonę ir ėmė uždarbiauti dėstytojaudamas ir rengdamas pirminės medicinos pagalbos kursus moksleiviams.

Spėjama, jog pelningas sutartis su gydymo įstaigomis bei dėstymo sutartis užtikrino turtingi ir įtakingi žmonos tėvai.

R. niekada neprisipažino kaltės dėl veiksmų skautų stovykloje. Medikas tvirtino, kad jį apkalba pavyduoliai bei hormonų audrų kankinamos ir fantazuoti mėgstančios paauglės.

Vis dėlto šį kartą vyriškio nusikaltimus liudija jo paties darytos nuotraukos ir vaizdo įrašai, tad bausmė jam gali siekti mažiausiai dešimt metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.