P. Porošenka ragina A. Merkel susitikime su V. Putinu kalbėti ir apie Rusijoje kalinamus ukrainiečius

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paragino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel savo susitikime su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu siekti Ukrainos kalinių paleidimo. Per pokalbį telefonu ketvirtadienį P. Porošenka patvirtino būtinybę „nedelsiant paleisti Ukrainos kino kūrėją Olegą Sencovą“, – Kijeve pranešė prezidentūra. P. Porošenka ir A. Merkel „suderino savo pozicijas dėl susitikimo“, – teigiama toliau pareiškime.

 Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paragino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel savo susitikime su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu siekti Ukrainos kalinių paleidimo.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Ukrainos prezidentas Petro Porošenka paragino Vokietijos kanclerę Angelą Merkel savo susitikime su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu siekti Ukrainos kalinių paleidimo.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 17, 2018, 8:19 AM, atnaujinta Aug 17, 2018, 8:23 AM

O. Sencovas viename Rusijos kalėjimų atlieka 20 metų kalinimo bausmę. Jis buvo nuteistas dėl kaltinimų terorizmu. Nuo gegužės vidurio kūrėjas yra paskelbęs bado streiką. Jis nori jį nutraukti tik tuomet, kai Rusija paleis visus Ukrainos politinius kalinius.

A. Merkel šeštadienį priims V. Putiną Mesebergo pilyje Brandenburge. Pagrindinės jų pokalbio temos bus aktualūs užsienio politikos klausimai, pavyzdžiui, konfliktai Sirijoje ir Rytų Ukrainoje. Taip pat bus kalbama energetikos temomis – apie prieštaringai vertinamą dujotiekį „Nord Stream 2“.

P. Porošenka ypač atkreipė kanclerės dėmesį į „Ukrainos įkaitų ir politinių kalinių“, esančių okupuotose teritorijose Rytų Ukrainoje ir Rusijoje, paleidimo klausimą, sakoma ketvirtadienio pranešime.

Rytų Ukrainoje ukrainiečių vyriausybiniai daliniai kovoja su prorusiškais separatistais. Krizė prasidėjo po Maskvos įvykdytos Ukrainos Krymo pusiasalio aneksijos. Konfliktas nuo 2014 metų, JT duomenimis, pražudė daugiau kaip 10 000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.