Naujojoje Zelandijoje laipiodama uolomis užsimušė amerikietė mokslininkė

Amerikietės mokslininkės, nukritusios ir užsimušusios laipiojant uolomis Naujojoje Zelandijoje, šeima ragina kitus šio užsiėmimo entuziastus rūpestingai patikrinti, ar saugu naudotis įranga, palikta pritvirtinta kitų jų kolegų.

Naujosios Zelandijos policija penktadienį nurodė, kad žuvusioji yra 28 metų Lauren Worrell, dar žinoma Kimi vardu.<br> AP nuotr.
Naujosios Zelandijos policija penktadienį nurodė, kad žuvusioji yra 28 metų Lauren Worrell, dar žinoma Kimi vardu.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2018, 4:16 PM, atnaujinta Aug 24, 2018, 4:20 PM

Naujosios Zelandijos policija penktadienį nurodė, kad žuvusioji yra 28 metų Lauren Worrell, dar žinoma Kimi vardu. Ji neseniai baigė magistrantūrą Oklando universitete, o tinklalapio „LinkedIn“ paskyroje nurodoma, kad L. Worrell dirbo ekologe San Fransisko įlankos regione.

Policija išplatino L. Worrell šeimos pranešimą, kuriame sakoma, kad Kimi buvo kelionių gamtoje entuziastė ir mėgo laipioti uolomis. Artimieji nurodė, kad moteris žuvo praeitą sekmadienį, ruošdamasi kopti į sudėtingą 120 metrų aukščio skardį Kasl Roko vietovėje netoli Fitiangos miesto Naujosios Zelandijos Šiaurės saloje.

Šeima nurodė, kad L. Worell žūties aplinkybės tebetiriamos, bet artimieji norėjo atkreipti dėmesį į per didelį pasitikėjimą laipiojimo įranga, randama palikta pritvirtinta prie uolų.

„Savaime aišku, šią įrangą veikia ultravioletiniai spinduliai ir kiti gamtiniai veiksniai, paveikiantys jos būklę ir patikimumą“, – pažymėjo šeima.

L. Worell širdies draugas Richardas Grahamas laipiojo uolomis kartu su savo partnere ir ją nufotografavo ant uolos viršūnės prieš pat jos žūtį.

„Kimi buvo vienintelė tokia, tikras pozityvumo ir entuziazmo užtaisas, ir šalia jos būnant buvo neįmanoma nusišypsoti, – R. Grahamas rašė per „Facebook“. – Labiau nei bet ko kita trokštu, kad būčiau galėjęs praleisti su ja daugiau laiko, pamatyti, kur gyvenimas mus nuves, bet esu labai dėkingas už laiką, kurį turėjome.“

Šeima nurodė, kad L. Worrell magistro darbas apie gamtą tausojančią transporto politiką neseniai buvo įvertintas aukščiausiu balu. Moteris ketino toliau dirbti šioje srityje.

Po L. Worell žūties buvo įkurtas sutelktinio finansavimo tinklalapis, pavadintas jos vardu, siekiant surinkti lėšų pakeisti lynams ir kitokiai įrangai laipiojimo vietose Naujoje Zelandijoje.

Šeimos nariai, atvykę į Naująją Zelandiją iš Kalifornijos, sakė norintys padėkoti kitiems dviem laipiotojams, mėginusiems išgelbėti L. Worrell, taip pat paieškų ir gelbėjimo komandoms, policijai, draugams ir JAV konsulatui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.