Masines šaudynes Floridoje surengė 24-erių žudikas: iš viso žuvo trys žmonės

Floridos šiauriniame Džeksonvilio mieste per šaudynes vaizdo žaidimų turnyre sekmadienį žuvo iš viso trys žmonės, įskaitant nusižudžiusį užpuoliką, patikslino policija.

Keli žmonės žuvo per šaudynes JAV vaizdo žaidimų turnyre.
Keli žmonės žuvo per šaudynes JAV vaizdo žaidimų turnyre.
Keli žmonės žuvo per šaudynes JAV vaizdo žaidimų turnyre.<br>AP nuotr.
Keli žmonės žuvo per šaudynes JAV vaizdo žaidimų turnyre.<br>AP nuotr.
Keli žmonės žuvo per šaudynes JAV vaizdo žaidimų turnyre.<br>Twitter nuotr.
Keli žmonės žuvo per šaudynes JAV vaizdo žaidimų turnyre.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 6:27 AM

„Įvykio vietoje buvo trys negyvi asmenys, vienas jų – įtariamasis, atėmęs sau gyvybę“, – per spaudos konferenciją sakė šerifas Mike'as Williamsas.

Jis pridūrė, kad įtariamasis yra 24 metų Davidas Katzas, gyvenęs Baltimorės mieste Merilando valstijoje.

„Devyni nukentėjusieji buvo nuvežti (Džeksonvilio ugniagesių gelbėtojų departamento) į vietos ligonines. Keli iš jų turėjo kulkų padarytų žaizdų. Dar dvi pašautos aukos savarankiškai nuvyko į vietos ligonines“, – pridūrė jis.

Ankstesniuose preliminariuose policijos pranešimuose buvo minimos keturios aukos ir 11 sužeistųjų.

Pavienis įtariamasis, per sekmadienį surengtą išpuolį Floridos valstijos šiaurėje esančiame Džeksonvilyje nušovęs kelis žmones, žuvo įvykio vietoje, patvirtino vietos policija.

„Šiuo metu jokių kitų įtariamųjų neturime, – per spaudos konferenciją sakė šerifas Mike'as Williamsas. – Šioje byloje yra tik vienas įtariamasis. Jis mirė įvykio vietoje.“

„Jis yra baltasis vyras. Tebedirbame, kad patvirtintume jo tapatybę“, – pridūrė pareigūnas. Vienas tyrimui artimas šaltinis sakė naujienų agentūrai AP, kad per šaudynes viename vaizdo žaidimų klube, kur tuo metu vyko turnyras, žuvo keturi žmonės.

Šaltinis, pageidavęs neviešinti jo vardo, nes jis nebuvo įgaliotas atskleisti informacijos apie šį incidentą, sakė, kad užpuolikas nusišovė. Kol kas neaišku, ar šaltinis prie aukų priskaičiavo ir nusižudžiusį įtariamąjį. Laikraštis „Miami Herald“ nurodė, kad incidentas įvyko vaizdo žaidimų turnyro „Madden NFL 19“ metu ir kad žuvo keturi žmonės, o dar 11 buvo sužeisti.

Išpuolis įvyko Džeksonvil Landingo rajone esančiame pramogų ir apsipirkimo komplekse, kur įsikūrusiame žaidimų bare GLHF vyko atrankos turnyras.

„Madden“ yra oficialus Nacionalinės futbolo lygos (NFL) vaizdo žaidimas.

Dienraštis „Los Angeles Times“ citavo „Madden“ žaidėją profesionalą ir vaizdo žaidimų lygos „Noble eSports“ narį Steveną Javaruski, sakiusį, kad šaulys buvo kitas žaidėjas, dalyvavęs rungtynėse ir pralaimėjęs.

Šaudynės – JAV vaizdo žaidimų turnyre

Keli žmonės žuvo per šaudynes Floridos šiaurėje įsikūrusiame Džeksonvilyje, kur vyko vaizdo žaidimų turnyras, sekmadienį pranešė policija.

„Keletas žuvusiųjų vietoje, daugelis išgabenti“, – tviteryje pranešė Džeksonvilio šerifo biuras.

Pareigūnai nurodė, kad vienas incidentą galimai sukėlęs asmuo žuvo. Kol kas lieka neaišku, ar jis šaudė vienas.

„Laikykitės itin atokiai nuo įvykio vietos. Vieta šiuo metu nėra saugi. LAIKYKITĖS ATOKIAI“, – teigiama pranešime.

Laikraštis „Miami Herald“ nurodė, kad incidentas įvyko vaizdo žaidimų turnyro „Madden NFL 19“ metu ir kad žuvo keturi žmonės, o dar 11 buvo sužeisti.

Policija nurodo šiuo metu vis dar apieškanti Džeksonvil Landingo rajone esantį pramogų ir apsipirkimo kompleksą, kur įsikūrusiame žaidimų bare GLHF vyko atrankos turnyras.

„Madden“ yra oficialus Nacionalinės futbolo lygos (NFL) vaizdo žaidimas.

Dienraštis „Los Angeles Times“ citavo „Madden“ žaidėją profesionalą ir vaizdo žaidimų lygos „Noble eSports“ narį Steveną Javaruski, sakiusį, kad šaulys buvo kitas žaidėjas, dalyvavęs rungtynėse ir pralaimėjęs.

Policija paragino užrakintose komplekso patalpose esančius žmones likti vietoje ir skambinti pagalbos numeriu 911.

„Traumuotas ir sukrėstas“

Turnyras buvo tiesiogiai rodomas per platformą „Twitch“; transliacijos metu pasigirdo keletas šūvių, tuomet ji išsijungė. „Twitch“ tą vaizdo įrašą pašalino, bet jis tebėra prieinamas per socialinius tinklus.

„Siaubinga padėtis, ir kuo giliausiai užjaučiame visus susijusius“, – sakoma „Madden“ kūrėjos „EA Sports“ pranešime.

Viena iš turnyre dalyvavusių komandų „ComLexity Gaming“ pranešė, kad jos žaidėjas Drini Gjoka buvo pašautas į ranką.

„Aišku, esam sukrėsti ir nuliūdinti šios popietės įvykių. Mūsų žaidėjui Drini buvo peršautas nykštys, bet jam viskas bus gerai. Jis sugebėjo ištrūkti ir nubėgti gatve į šalimais esantį sporto klubą“, – naujienų agentūrai AFP sakė komandos direktorius Jasonas Lake'as.

„Nieko nelaikysiu savaime suprantama. Gyvenimas gali būti nutrauktas per sekundę“, – tviteryje pranešė D. Gjoka.

Kitas žaidėjas, pasivadinęs „DubDotDUBBY“, sakė, kad kulka grybštelėjo jam galvą.

„Jaučiuosi gerai, tai tik įdrėskimas man ant galvos. Traumuotas ir sukrėstas“, – jis rašė per „Twitter“.

Vokietijos komanda „SK Gaming“ patvirtino, kad jos žaidėjas „JoelCP_“ yra saugus.

„Mūsų mintys su visais, turėjusiais tapti tokio šiurpaus įvykio dalimi“, – sakė jis.

Žaidėjas profesionalas „oLARRY2K“, priklausantis komandai „Bucks Gaming“ buvo pašautas į krūtinę, pranešė keli socialinių tinklų vartotojai, tarp jų viena, pasivadinusi vaikino motina.

„Negalime susitaikyti“

Vasarį Floridos mieste Parklande įvykusių šaudynių liudininkai reiškė sielvartą dėl dar vieno jų valstijoje įvykusio panašaus incidento.

„Ir vėl man skauda širdį; manę visą apėmęs didelis pyktis. Negalime susitaikyti, kad tokia mūsų tikrovė“, – sakė viena iš moksleivių vadovaujamo judėjimo „Žygis už mūsų gyvybes“ organizatorių Delaney Tarr.

Floridoje per kelis pastaruosius metus įvyko ne vienos šaudynės. 2016 metų birželį 49 žmonės žuvo per ataką viename Orlando gėjų klube, o anksčiau šiais metais išpuolis Marjory Stoneman Douglas vidurinėje mokykloje pareikalavo 17 gyvybių.

Valstijos senatorius Marco Rubio sakė, kad sekmadienio šaudynes tiria Federalinis tyrimų biuras (FTB) ir Alkoholio, tabako, šaunamųjų ginklų ir sprogmenų biuras..

Floridos gubernatorius Rickas Scottas savo ruožtu patvirtino, kad pasiūlė valstijos pagalbą nelaimės padariniams švelninti.

Baltųjų rūmų atstovė Sarah Sanders sakė, kad prezidentas Donaldas Trumpas informuotas apie incidentą.

„Stebime padėtį“, – pridūrė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: Irano ataka – kaip atsakys Izraelis?