Per pasikėsinimą į A. Zacharčenką žuvo arba buvo sužeisti iš viso 11 žmonių

Per sprogdinimą Donecke, penktadienį nusinešusį vieno iš pagrindinių Rytų Ukrainos separatistų vadeivų Aleksandro Zacharčenkos gyvybę, žuvo arba buvo sužeisti iš viso 11 žmonių, nurodė separatistų sveikatos apsaugos tarnyba.

 DLR vadovas A. Zacharčenka žuvo penktadienio vakarą per sprogdinimą Donecko centre esančioje kavinėje „Separ“. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 DLR vadovas A. Zacharčenka žuvo penktadienio vakarą per sprogdinimą Donecko centre esančioje kavinėje „Separ“. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2018, 10:33 AM

„Įskaitant sužeistuosius ir žuvusiuosius, sprogimo Donecko kavinėje aukomis tapo (iš viso) 11 žmonių“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė vienas šaltinis apsišaukėliškos Donecko „liaudies respublikos“ (DLR) Sveikatos apsaugos ministerijoje.

Pasak jo, tarp sužeistųjų yra separatistų organizacijos „Donbaso tvirtovė“ (Oplot Donbassa) jaunimo sparno vadovė Natalija Volkova. Šaltinis sakė, kad jos būklė sunki, bet stabili.

DLR vadovas A.Zacharčenka žuvo penktadienio vakarą per sprogdinimą Donecko centre esančioje kavinėje „Separ“. Tarp sužeistųjų taip pat yra niekieno nepripažintos respublikos „finansų ministras“ Aleksandras Timofejevas.

Separatistai ir juos remianti Rusija pareiškė, kad šį išpuolį organizavo Kijevo vyriausybė, bet Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) šiuos kaltinimus neigė ir kėlė prielaidą, kad separatistų vadeiva galėjo tapti vidaus nesutarimų arba Maskvos intrigų auka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.