Vokiečiai protestavo prieš policijos galių išplėtimą kovoje su terorizmu

Tūkstančiai vokiečių šeštadienį Hanoveryje taikiai protestavo prieš įstatymo pasiūlymą suteikti Žemutinės Saksonijos policijai daugiau galių kovoje su terorizmu, rašo naujienų agentūra dpa.

 Scanpix asociatyvioji nuotr.
 Scanpix asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2018, 6:04 PM

Policija paskelbė, kad demonstracijoje dalyvavo apie 8300 žmonių, o organizatorių teigimu, jų buvo 15000. Demonstraciją surengė 120 įvairių politinių ir pilietinių organizacijų.

Pagal įstatymo projektą, policija iki 74 dienų galėtų sulaikyti asmenis, jeigu manytų, kad jie kelia pavojų visuomenei. Arba tokie žmonės privalėtų dėvėti elektronines apykojes.

Be to, įstatymas leistų tyrėjams naudoti šnipinėjimo programas, siekiant atsekti galimą pavojų.

Tuo metu pasiūlymo kritikai aiškina, kad policijos galių išplėtimas reikštų asmens laisvės suvaržymą, ir reikalauja vietos politikų atšaukti įstatymo projektą.

Panašus įstatymas buvo priimtas Bavarijoje ir taip pat susilaukė kritikos. Jo oponentai teigia, kad policijai suteikiama per daug galių ir neaišku, ar tai apskritai bus naudinga, siekiant pažaboti terorizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.