Lenkijoje baikštus pareigūnas prisidarė gėdos ir prajuokino šalį

Lenkijos policija pyksta, kad baikštus pareigūnas pridarė gėdos savo kolegoms. Jis taip išsigando plėšikių su žaisliniu pistoletu, kad pasislėpė už dėžių, kol su įsibrovėlėmis susitvarkė drąsi kasininkė.

Parduotuvės kasininkė neišsigando merginų, ginkluotų žaisliniu pistoletu.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Parduotuvės kasininkė neišsigando merginų, ginkluotų žaisliniu pistoletu.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Sep 14, 2018, 2:19 PM

Liubline į nedidelę maisto prekių parduotuvę „Žabka“ vieną vakarą trumpam užėjo viena mergina. Netrukus į vidų įbėgo kita kaukėta mergina ir mojuodama žaisliniu pistoletu pradėjo reikalauti, kad kasininkė atiduotų pinigus.

Užpuolimą suplanavusios merginos manė, kad parduotuvėje nėra nė vieno pirkėjo, tačiau joje buvo vienas pusamžis vyriškis.

Bet jis išgąstingai pasislėpė už alaus dėžių ir visas drebėdamas išlindo tiktai įsiveržėlėms pasprukus.

Užpuolikės nieko nepešė, nes pardavėja atsisakė duoti pinigus, pamelavo nuspaudusi policijos iškvietimo mygtuką ir liepė greičiau nešdintis, kol teisėsaugininkai neatvyko.

Netikrą ginklą nukreipusi vagilė tokiais žodžiais gal būtų ir nepatikėjusi, tačiau ją nubaidė prie parduotuvės durų ėmęs artėti kitas pirkėjas.

Į įvykio vietą skubiai atvykę policininkai apklausė kasininkę ir vyriškį, užpuolimo metu baikščiai pratūnojusį už alaus dėžių.

Visų nuostabai, pastarasis pasirodė esantis Centrinio tyrimų biuro – elitinio policijos padalinio, skirto kovoti su organizuotu nusikalstamumu, – pareigūnas.

Jis vėliau teisinosi į parduotuvę užėjęs ne darbo metu ir neturėjęs ginklo, tačiau tai jo neišgelbėjo – pareigūnas tapo pajuokų objektu tiek Liubline, tiek visoje policijos tarnyboje.

Tiesa, jo kolegos jau kitą dieną suėmė minėtą plėšikę bei jos bendrininkę.

Paaiškėjo, kad į parduotuvę su žaisliniu plastikiniu pistoletu įsiveržė 23 metų Kinga H., o patalpas apžiūrinėjo 21 metų Patrycja P.

Paaiškėjo ir tai, kad praėjus pusvalandžiui po nesėkmingo užpuolimo merginoms pavyko apiplėšti kitą tinklo „Žabka“ parduotuvėlę Liublino centre.

Pastarosios parduotuvės kasininkė nebuvo tokia drąsi ir atidavė į polietileno maišelį sudėtus visus kasoje buvusius 530 zlotų (122 eurus).

Merginų išsinuomotame viešbučio kambaryje policininkai rado pagrobtus pinigus, iš žieminės sportinės kepurės padarytą veido kaukę su skylėmis akims ir burnai bei žaislinį pistoletą.

Minėtas parduotuves merginos plėšti esą nusprendė todėl, jog darbdavys nesumokėjo visos algos parduotuvėje „Žabka“ anksčiau dirbusiai Patrycjai P.

Be to, abi parduotuvių plėšikės pastaruoju metu nedirbo ir nebeturėjo iš ko gyventi.

Per apklausas jodvi kaltę vertė viena kitai. Pagal įstatymą už tokius nusikaltimus abiem grėsė kalėti iki 12 metų, bet jos atsipirko minimalia dvejų metų laisvės atėmimo bausme.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.