Panika dėl braškių tęsiasi toliau: baiminamasi ir dėl kitų produktų

Australijos policija aiškinasi, kas šalies parduotuvėse į braškes prismaigstė adatų. Žmonės bijo pirkti šviežius produktus, o policija įspėja, kad nepaaiškėjus, kas vykdo šį terorą, augintojai pasiliks be darbo.

Parduotuvėse pirktose braškėse australai jau aptiko mažiausiai 10 adatų.
Parduotuvėse pirktose braškėse australai jau aptiko mažiausiai 10 adatų.
Daugiau nuotraukų (1)

ABC, AP, „Lietuvos rytas“

Sep 18, 2018, 1:39 PM, atnaujinta Sep 18, 2018, 1:55 PM

Teisėsauga iki šiol negali atsakyti, ar net šešiose valstijose parduodamose braškėse adatas paslėpė vienas žmogus, ar kartu veikianti grupuotė.

Dėl suvalgytoje braškėje buvusios adatos vienas vyras atsidūrė ligoninėje.

Policininkai nesupranta, kurioje sudėtingo braškių kelio į parduotuves dalyje ūkininkų produkcijoje atsirado adatų.

Tyrimą apsunkino ir neseniai sugauta 62-ejų moteris, kuri Kvinslande buvo sučiupta parduotuvėje į bananą kišanti adatą. Manoma, kad ši moteris turi psichikos sveikatos problemų ir mėgino kopijuoti nusikaltimus. Paslėpta adata buvo rasta ir Sidnėjaus prekybos centre pirktame obuolyje.

Visoje Australijoje jau užfiksuota mažiausiai 10 braškėse paslėptų adatų atvejų.

Dėl kylančios panikos sureagavo ir užsienio šalys – Naujoji Zelandija iš parduotuvių lentynų pašalino australiškas braškes.

Kvinslando braškių augintojų asociacijos viceprezidentas Adrianas Schultzas teigė, kad tokie pavieniai teroro aktai smogė žiaurų smūgį šiai ūkio šakai.

„Labai pykstu dėl to, kad visi su tuo susiję žmonės – ūkininkai, jų tiekėjai, braškių pakuotojai, tolimųjų reisų vairuotojai – staiga praras darbą, nors turi šeimas, kurias reikia išlaikyti.

Pasekmės bus labai skaudžios“, – teigė A.Schultzas.

Dar praėjusios savaitės pradžioje įtarimai krito ant ūkininkų iš Brisbano, nes iš ten auginamų trijų braškių prekės ženklų produkciją namo parsinešę pirkėjai pakraupo suradę uogose siuvimo adatas.

Tačiau per kelias dienas adatų radosi ir kitų ūkininkų braškėse, tad policija išsigando, kad išpuolių vykdytojai gali kopijuoti vieni kitus.

Septynmetė mergaitė iš Adelaidės braškėje paslėptą adatą rado praėjusį šeštadienį. Laimei, ji nesusižeidė.

„Ji atsikando vienos braškės ir aptiko metalinį svetimkūnį, apie kurį iškart pasakė mamai. Mergaitės tėvai kreipėsi į parduotuvę, kurioje pirko braškes, o pastaroji – į policiją“, – teigė inspektorius Billy Thompsonas.

Kvinslando vyriausioji gydytoja Jeannette Young įspėjo australus prieš valgant perpjauti visas braškes.

Nusikaltėliams gresia iki 10 metų laisvės atėmimo bausmė, o Kvinslando policija pakelbė, kad kiekvienas suteikęs naudingos informacijos gaus 100 tūkst. Australijs dolerių (apie 61 tūkst. eurų) apdovanojimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.