Britų žurnalistai skelbia atskleidę tikrąją Skripalių nuodytojo tapatybę

Viena tiriamosios žurnalistikos svetainė paskelbė straipsnį, kuriame teigia išsiaiškinę tikrąją vieno iš Skripalių nuodytojo tapatybę, rašo BBC.

Britų policija mano, kad apnuodijimu įtariami R.Boširovas (kairėje) ir A.Petrovas slepiasi po slapyvardžiais.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Britų policija mano, kad apnuodijimu įtariami R.Boširovas (kairėje) ir A.Petrovas slepiasi po slapyvardžiais.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
R.Borišovas
R.Borišovas
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2018, 7:41 PM, atnaujinta Sep 26, 2018, 8:49 PM

„The Bellingcat“ grupė tvirtina, kad vyras prisidengęs Ruslano Boširovo vardu iš tikrųjų yra pulkininkas Anatolijus Čepiga.

Jungtinės Karalystės pareigūnai pasirodžiusios informacijos nekomentavo. Anksčiau jie yra skelbę, kad R.Boširovas dirba Rusijos žvalgybos tarnybose.

Manoma, kad jis kartu su Aleksandru Petrovu į Jungtinę Karalystę atkeliavo prisidengę netikrais pasais.

Jungtinės Karalystės pareigūnai šiems dviems vyrams yra pareiškę kaltinimus šių metų kovo mėnesį mėginus nunuodyti buvusį Rusijos dvigubą agentą Sergejų Skripalį ir jo dukrą Juliją.

„The Bellingcat“ skelbia, kad A.Čepiga tarnavo Čečėnijoje, kur buvo apdovanotas aukščiausiuoju Rusijos valstybės apdovanojimu, kurį įteikia pats prezidentas Vladimiras Putinas.

Tuo tarpu Rusija visus kaltinimus neigia ir tvirtina, kad šie du vyrai yra neteisingai apkaltinti civiliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.