Amerikiečių alpinistai slidėmis nusileido nuo ketvirto pagal aukštį pasaulio kalno

Du amerikiečių alpinistai sėkmingai slidėmis nusileido nuo ketvirtos pagal aukštį pasaulio kalno viršūnės, pirmadienį pranešė organizatoriai.

 Minima grupė yra vienintelė šio rudens komanda Lhocės ir Everesto regione, nes dauguma alpinistų į šias viršūnes kopia pavasario sezonu – balandžio ir gegužės mėnesiais.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
 Minima grupė yra vienintelė šio rudens komanda Lhocės ir Everesto regione, nes dauguma alpinistų į šias viršūnes kopia pavasario sezonu – balandžio ir gegužės mėnesiais.<br> AFP/Scanpix nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-01 10:42, atnaujinta 2018-10-01 10:45

Jamesas Morrisonas iš Tahou Kalifornijoje ir Hilaree Nelson iš Teljuraido Kolorade sekmadienį su dviem kitais alpinistais ir trimis Nepalo šerpais gidais įkopė į 8 516 m aukščio Lhocės kalną, sakė Pemba Sherpa iš ekspedicijas organizuojančios kompanijos „Xtreme Climbers Treks and Expeditions“.

Tuomet J. Morrisonas ir H. Nelson nuo kalno viršūnės sėkmingai nusileido slidėmis ir vėliau pirmadienį turi pasiekti bazinę stovyklą. 

Manoma, jog tai pirmas kartas, kai kas nors slidėmis nusileido nuo Everesto masyvui priklausančios Lhocės. Alpinistai, kopiantys į Everestą ir Lhocę, didžiąją dalį kelio juda tuo pačiu maršrutu.

Minima grupė yra vienintelė šio rudens komanda Lhocės ir Everesto regione, nes dauguma alpinistų į šias viršūnes kopia pavasario sezonu – balandžio ir gegužės mėnesiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.