Kinijos mokesčių inspektoriai nurodė aktorei Fan Bingbing sumokėti didžiulę baudą

Kinijos mokesčių inspektoriai nurodė „Iksmenų“ žvaigždei Fan Bingbing ir jos atstovaujamoms kompanijoms sumokėti iš viso 112,6 mln. eurų vertės mokesčių ir baudų.

Kinijos mokesčių inspektoriai nurodė „Iksmenų“ žvaigždei Fan Bingbing ir jos atstovaujamoms kompanijoms sumokėti iš viso 112,6 mln. eurų vertės mokesčių ir baudų.<br> Scanpix nuotr.
Kinijos mokesčių inspektoriai nurodė „Iksmenų“ žvaigždei Fan Bingbing ir jos atstovaujamoms kompanijoms sumokėti iš viso 112,6 mln. eurų vertės mokesčių ir baudų.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2018, 1:30 PM, atnaujinta Oct 4, 2018, 1:31 PM

Šis pranešimas padarė galą spėlionėms dėl vienos garsiausių Kinijos aktorių, kuri prieš tris mėnesius dingo iš viešumos, likimo.

Iš minėtos sumos asmeniškai Fan Bingbing paskirta maždaug 60,6 mln. eurų bauda už vengimą mokėti mokesčius, sakoma Kinijos oficialiosios naujienų agentūros „Xinhua“ trečiadienio pranešime, kuriame cituojami mokesčių pareigūnai.

Baudžiamoji byla už vengimą mokėti mokesčius Fan Bingbing nebus keliama, jei mokesčiai, baudos ir delspinigiai – iš viso beveik 900 mln. juanių (112,6 mln. eurų) – bus sumokėti laiku, sakoma pranešime.

Jame nenurodoma, kur aktorė šiuo metu yra, bet sakoma, kad jos agentą policija sulaikė už įtariamą trukdymą tyrimui.

Fan Bingbing vaidino dešimtyse filmų ir televizijos serialų Kinijoje, o tarptautiniu mastu labiausiai garsėja už Blink vaidmenį 2014 metų filme „„Iksmenai: Praėjusios ateities dienos“. Ji įspūdingai pasirodo ant Kanų kino festivalio raudonojo kilimo, kaip buvo ir šių metų gegužės mėnesį.

Prieš dingimą ji buvo pakviesta vaidinti su Penelope Cruz Holivudo filme „355“. Ji taip pat turi vaidmenį būsimame Bruce'o Williso filme „Air Strike“.

Fan Bingbing savo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle Weibo.com paskelbė atsiprašymą, kuriame sako, kad sutinka su mokesčių pareigūnų sprendimu. Pasak jos, ji „kaip įmanydama stengsis įveikti visus sunkumus ir surinkti lėšas mokesčiams ir baudoms“.

„Nesu verta visuomenės pasitikėjimo ir nuvyliau gerbėjus, kurie myli mane“, – rašė ji. Tai pirmas jos įrašas Weibo.com nuo birželio 2-osios.

Fan Bingbing dingimas sutapo su griežtomis valdžios priemonėmis prieš didelius aktorių atlyginimus, galinčius suryti didžiąją filmų kainos dalį. Birželio mėnesį kontrolieriai garsių aktorių atlyginimus apribojo 40-čia proc. viso televizijos šou gamybos biudžeto ir 70-čia proc. sumos, mokamos visiems filmo aktoriams.

Kinijos valstybinė žiniasklaida pabrėžė, kad šis tyrimas pasitarnavo kaip perspėjimas visiems šalies meno ir pramogų sferos darbuotojams. Atskirame „Xinhua“ pranešime sakoma, kad baudos Fan Bingbing skatins „tvarią ir sveiką kino ir televizijos industrijos plėtrą, ir skleis socialinę žinią apie mokesčių mokėjimą pagal įstatymus“.

„Xinhua“ pranešime nurodoma, kad Fan Bingbing nesumokėjo 7,3 mln. juanių mokesčių, pasinaudodama slaptu 20 mln. juanių vertės kontraktu, kurį pasirašė dėl vaidmens kinų filme „Air Strike“. Vietoje to ji esą sumokėjo mokesčius pagal kontraktą tik dėl 10 mln. juanių.

Šis pavyzdys iliustruoja, kaip pranešama, paplitusią praktiką pramogų industrijoje, kai aktoriai turi viešus kontraktus su nurodytu oficialiu atlyginimu ir privačius kontraktus su tikruoju, daug didesniu atlyginimu.

Pokalbių laidos vedėjas Cui Yongyuanas gegužės mėnesį sakė, kad Fan Bingbing turėjo tokį susitarimą, kuris esą padeda išvengti mokesčių, ir atskleidė detalių, sukėlusių visuomenės pasipiktinimą. Vėliau Cui Yongyuanas atsiprašė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.