Nobelio taikos premijos laureatas apie apdovanojimą sužinojo operacinėje

Kongo chirurgas Denisas Mukwege penktadienį buvo operacinėje, kai sužinojo apie jam skirtą Nobelio taikos premiją, jo ligoninėje „Panzi“ kitiems žmonėms pradėjus džiūgauti dėl šios žinios.  

 Gydytojas D.Mukwege yra dar vadinamas Daktaru Stebuklu dėl savo chirurginių sugebėjimų ir pagalbos lytinio smurto aukoms.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Gydytojas D.Mukwege yra dar vadinamas Daktaru Stebuklu dėl savo chirurginių sugebėjimų ir pagalbos lytinio smurto aukoms.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 4:14 PM

Rytinėje Kongo Demokratinės Respublikos dalyje 1999 metais D.Mukwege įsteigtos ligoninės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje pasirodė vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip žmonės būriuojasi prie ką tik iš operacinės išėjusio 63 metų gydytojo, jį sveikina, glėbesčiuoja. 

„Buvau operacinėje, todėl išorėje jiems pradėjus triukšmauti net nepagalvojau, kas ten vyksta. Staiga kažkas atėjęs pranešė man tą naujieną“, - pasakojo D.Mukwege Norvegijos dienraščiui VG.

Gydytojas D.Mukwege yra dar vadinamas Daktaru Stebuklu dėl savo chirurginių sugebėjimų ir pagalbos lytinio smurto aukoms.

Šių metų Nobelio taikos premiją D.Mukwege dalinasi su jazidų aktyviste Nadia Murad. Apdovanojimas  skirtas „už jų pastangas padaryti galą lytinio smurto kaip karo ir ginkluoto konflikto ginklo naudojimui“, Osle paskelbdama laureatų vardus sakė Nobelio komiteto pirmininkė Berit Reiss-Andersen.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.