Pora įvykdė kraupų nusikaltimą: nužudė 20 žmonių, pardavinėjo jų kūno dalis

Meksikoje viena pora, sulaikyta veždama žmonių kūnų dalis kūdikio vežimėlyje, prisipažino dėl 20 žmonių nužudymo – dukart aukštesnio skaičiaus nei iš pradžių manyta, pirmadienį informavo prokurorai.

 Meksikoje viena pora, sulaikyta veždama žmonių kūnų dalis kūdikio vežimėlyje, prisipažino dėl 20 žmonių nužudymo – dukart aukštesnio skaičiaus nei iš pradžių manyta, pirmadienį informavo prokurorai.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Meksikoje viena pora, sulaikyta veždama žmonių kūnų dalis kūdikio vežimėlyje, prisipažino dėl 20 žmonių nužudymo – dukart aukštesnio skaičiaus nei iš pradžių manyta, pirmadienį informavo prokurorai.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2018, 8:46 PM, atnaujinta Aug 2, 2019, 10:20 AM

Vyras prisipažino, jog išžagino kai kurias jo aukomis tapusias moteris ir kad pardavė kai kurias jų kūnų dalis, nurodė Meksiko valstijos prokuroras Alejandro Gomezas.

Abudu įtariamieji buvo suimti ketvirtadienį Ekatepeke – nusikalstamumu garsėjančiame Meksiko šiaurės rytiniame priemiestyje. Iš pradžių manyta, kad jie nužudė 10 žmonių.

Anot A. Gomezo, vyras išsamiai apibūdino tas 10 žmogžudysčių bei pareiškė tyrėjams, kad jis drauge su žmona nužudė dar 10 žmonių.

Teisėsauga dabar mėgina nustatyti, ar tai yra tiesa, ir tiria, ar pagrįsti yra įtariamojo teiginiai, kad jis yra „psichopatas“ ir „žudikas maniakas“, pažymėjo prokuroras.

„Jis apibūdino visa tai, lyg tai būtų visiškai įprastas dalykas... Sakyčiau, kad jis atrodė laimingas, kad tai padarė“, – interviu Meksikos radijo tinklui „Formula“ sakė A. Gomezas.

„Jis nori, kad žmonės matytų jo nuotrauką, žinotų jo vardą... Be abejo, apibūdinčiau šį asmenį kaip žmogžudį, žudiką maniaką“, – pridūrė jis.

Pora taip pat prisipažino pardavusi vienos jų aukų dviejų mėnesių kūdikį kitai porai, kuri taip pat buvo areštuota, paskelbė laikraštis „El Universal“.

Kūdikio drabužiai kaip masalas

Remiantis Meksikos įstatymais, suimti įtariamieji buvo pristatyti kaip Juanas Carlosas N. ir Patricia N.

Pasak A. Gomezo, vyras kenčia nuo „psichinio sutrikimo, atitinkančio psichozės ir asmenybės sutrikimų“ požymius, o jo žmona „nuo vaikystės yra protiškai neįgali ir kenčia nuo dirbtinai įteigtų kliedesių“.

Jis rėmėsi psichiatrų ekspertizės išvada, pateikta prokurorų sekmadienį, kai prieš teismą pirmą kartą stojo įtariamasis.

„Abudu pajėgūs skirti gėrį ir blogį“, – pridūrė A. Gomezas.

Pora gyveno su trimis vaikais, įskaitant vieną kūdikį.

Per kratą jųdviejų namuose pareigūnai aptiko žmonių palaikų cemento pripiltuose kibiruose ir plastiko maišeliuose šaldytuve, taip pat drabužių, veikiausiai priklaususių kai kurioms aukoms.

Kaip tyrėjams pasakojo vyras, jis drauge su žmona priviliodavo aukas, tarp kurių buvo daug jaunų moterų, siūlydami parduoti nukainuotų vaikiškų drabužių.

„Jos buvo vienišos motinos... ieškodavusios žmonių, galėjusių padėti joms rasti nebrangių vaikiškų drabužių“, – teigė A. Gomezas.

Tyrėjai sulaikė įtariamuosius, atsekę jiems skambinusių dingusių moterų skambučius.

Žvakės ir protestai

Ši byla sukrėtė meksikiečius, nors jų šalis liūdnai garsėja smurtiniais nusikaltimais, kurių pastaruoju metu net daugėja.

Sekmadienį šimtai žmonių Ekatepeko gatvėse reiškė pasipiktinimą. Laikydami žvakutes ir baltas gėles, jie reikalavo teisingumo ir Meksiko valstijoje siautėjančių moterų žudikų sutramdymo.

Jungtinių Tautų duomenimis, Meksikoje kasdien nužudoma po septynias moteris ir mergaites.

Meksiko valstija, kur yra Ekatepekas, pernai pirmavo pagal nužudytų moterų skaičių: remiantis oficialia statistika, šioje šalies dalyje buvo nužudyta 301 moteris ir mergaitė.

Pernai visoje Meksikoje buvo įvykdyta rekordiškai daug žmogžudysčių – net 28 702. Aukų skaičius reikšmingai išaugo nuo 2006-ųjų, kai vyriausybė pasitelkė kariuomenę kovai su šalyje veikiančiais įtakingais narkotikų karteliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?