Liberiją vis dar krečia skandalas: mokyklą įsteigęs geradaris prievartavo mergaites

Pripažinta Jungtinių Valstijų labdaros organizacija, teikianti pagalbą Liberijoje, buvo priversta pripažinti savo veiklos spragas po to, kai buvo nustatyta, kad Liberijoje jos įkurtoje mokykloje mergaitės, kurias siekta apsaugoti nuo seksualinio išnaudojimo kupino gyvenimo, buvo joje sistemingai prievartaujamos.

 „More Than Me“ Liberijoje rūpinasi švietimu.
 „More Than Me“ Liberijoje rūpinasi švietimu.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-14 19:59

„Mes be galo apgailestaujame“, – šeštadienį savo tinklalapyje paskelbė labdaros organizacija „More Than Me“ po to, kai JAV žurnalistai išsiaiškino, kad šioje novatoriškoje mokykloje, įkurtoje lūšnyne, mergaitės patyrė vieno iš labdaros organizacijos įkūrėjų Macintosho Johnsono seksualinę prievartą.

M. Johnsonas prieš kelerius metus mirė nuo AIDS. Dabar baiminamasi, kad jis galėjo užkrėsti ŽIV virusu savo aukas, tarp kurių buvo vos dešimties metų mergaitės, skelbia tyrimų tinklalapis „ProPublica“.

„Visoms mergaitėms, kurias 2014 metais ir prieš tai išprievartavo Macintoshas Johnsonas: mes jus nuvylėme“, – apgailestauja „More Than Me“.

Mergaitės patyrė prievartą mokykloje garsiajame Monrovijos Vest Pointo lūšnynų rajone. Mokykla čia buvo atidaryta 2013 metais ir susilaukė didelio žiniasklaidos dėmesio. Tai buvo pirmoji iš 18 mokyklų, kurias Vakarų Afrikos valstybėje atidarė „More Than Me“.

Labdaros organizacija galiausiai surinko daugiau nei 8 mln. JAV dolerių, iš kurių beveik 600 tūkst. skyrė JAV vyriausybė. Projektas sulaukė ir tuometinės Liberijos prezidentės ir Nobelio taikos premijos laureatės Ellen Johnson Sirleaf paramos.

Po to, kai kelios mergaitės papasakojo, ką patyrė, M.Jonhsonas buvo nušalintas ir suimtas. 2015 metais jis stojo prieš teismą, tačiau prisiekusieji negalėjo priimti vieningo sprendimo. Tuomet įtarta, kad dalis jų buvo papirkta, skelbia „ProPublica“.

2016 metais M. Jonsono laukė naujas teismas, tačiau jo jis nesulaukė, nes mirė nuo ligos. „ProPublica“ teigia, kad tai buvo AIDS.

Po šio skandalo labdaros organizacija visoms mokinėms suteikė galimybę privačiai pasitikrinti dėl ŽIV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.