Latvijos prezidentas paskelbė pranešėjų apsaugos įstatymą

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis oficialiai paskelbė įstatymą dėl asmenų, informuojančių apie pažeidimus, apsaugos. 

Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis oficialiai paskelbė įstatymą dėl asmenų, informuojančių apie pažeidimus, apsaugos.  <br>Mega/Scanpix nuotr.
Latvijos prezidentas Raimondas Vėjuonis oficialiai paskelbė įstatymą dėl asmenų, informuojančių apie pažeidimus, apsaugos.  <br>Mega/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-24 10:09, atnaujinta 2018-10-24 10:10

Šiuo teisės aktu siekiama paskatinti žmones pranešti į apie įvairius pažeidimus ir užtikrinti tokių asmenų apsaugą nuo galimo keršto. 

Įstatymas įsigalios ateinančių metų kovo 1-ąją. 

Seimas šį teisės aktą galutiniu skaitymu priėmė spalio 11 dieną. 

Remiantis įstatymu, asmenys, turintys svarių priežasčių įtarti, kad valstybės institucijoje įvykdytas administracinis ar baudžiamasis nusižengimas, turi apie tai pranešti pareigūnams.

Įstatymas taip pat nustato pranešėjų apsaugos mechanizmą ir numato priemones, kurių bus imtasi prieš asmenį, jei šis mėgintų keršyti apie pažeidimą pranešusiam informatoriu

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.