Pietų Korėja: Kim Jong Unas aplankys Seulą

Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae Inas ketvirtadienį pranešė, kad Kim Jong Unas netrukus aplankys Seulą.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas (dešinėje) ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas susitiko antrą kartą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong-unas (dešinėje) ir Pietų Korėjos prezidentas Moon Jae-inas susitiko antrą kartą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 1, 2018, 4:55 PM, atnaujinta Apr 8, 2022, 6:28 PM

Šiaurės Korėjos lyderis norą apsilankyti išreiškė baigiantis rugsėjį vykusiam susitikimui Pchenjane.

Kalbėdamas Nacionalinėje asamblėjoje Moon Jae Inas nenurodė konkrečių datų, kada susitikimas galėtų įvykti. Baigiantis Pchenjano viršūnių susitikimui, Moon Jae Inas užsiminė, kad Šiaurės Korėjos vadovas jam sakė norintis atvykti į Seulą.

Tai būtų pirmas kartas, kai Šiaurės Korėjos lyderis apsilankytų Pietų Korėjos sostinėje. Vizitas numatomas metų pabaigoje.

Moon Jae Inas tikisi, kad jo diplomatinės pastangos padės įtikinti Šiaurės Korėją atsisakyti branduolinių ginklų programos.

Jo teigimu, Kim Jong Unas taip pat planuoja apsilankyti Rusijoje, o Kinijos prezidentas Xi Jinpingas ketina vykti į Pchenjaną. Pietų Korėjos vadovas parlamente sakė, kad Šiaurės Korėjos ir Japonijos viršūnių susitikimo galimybė taip pat išlieka atvira.

Po trijų susitikimų su Moon Jae Inu ir istorinio susitikimo su JAV prezidentu Donaldu Trumpu birželio mėnesį Singapūre, Kim Jong Unas teigė norintis atsisakyti branduolinės veiklos, bet nuo tada konkrečių žingsnių nežengė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.