JAV pirmą kartą nuo 2013 metų mirties bausmė nuteistajam įvykdyta elektros kėdėje

Tenesio valstijos kalėjime kalintas Edmundas Zagorskis tapo pirmuoju per pastaruosius penkerius metus nuteistuoju Jungtinėse Valstijose, kuriam mirties nuosprendis buvo įvykdytas elektros kėdėje. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „USA Today“. 

 Nusikaltėlis buvo nuteistas 1983 metų balandį už tai, kad nužudė du žmones, norėjusius įsigyti iš jo narkotikų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Nusikaltėlis buvo nuteistas 1983 metų balandį už tai, kad nužudė du žmones, norėjusius įsigyti iš jo narkotikų. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 2, 2018, 8:21 AM

Nusikaltėlis buvo nuteistas 1983 metų balandį už tai, kad nužudė du žmones, norėjusius įsigyti iš jo narkotikų. 

Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje Jungtinėse Valstijose prasidėjo kova prieš mirties bausmę, kurios rezultatas buvo jos vykdymo moratoriumas, galiojęs nuo 1972 iki 1976 metų.

Kaip praneša portalas „deathpenaltyinfo.org“, vedantis statistiką nuo moratoriumo atšaukimo 1976 metais, per šį laiką šalyje mirties bausmė buvo įvykdyta 1484 žmonėms, iš jų 19-kai - šiais metais. 2018 metų spalio mėnesio duomenimis, šalyje mirties bausmės įvykdymo iki metų pabaigos laukia aštuoni žmonės.

Šiuo metu mirties bausmė taikoma 31-oje Amerikos valstijoje. Dauguma nuteistųjų egzekucijai pasirenka mirtiną injekciją, kai kuriose valstijose jie gali rinktis sušaudymą, pakorimą arba dujų kamerą. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.