Stebuklas vandenyne: žvejys išgelbėjo netyčia pamatytą plūduriuojantį mažylį

Naujosios Zelandijos žvejys išgelbėjo gyvybę vos 18 mėnesių vaikui, kuris atsidūrė vandenyne. Vyras tikino iš pradžių manęs, jog vandenyje plūduriuoja lėlė, ir buvo šokiruotas pamatęs, kad tai žmogus.

 Naujosios Zelandijos žvejys išgelbėjo gyvybę vos 18 mėnesių vaikui, kuris atsidūrė vandenyne. Vyras tikino iš pradžių manęs, jog vandenyje plūduriuoja lėlė, ir buvo šokiruotas pamatęs, kad tai žmogus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Naujosios Zelandijos žvejys išgelbėjo gyvybę vos 18 mėnesių vaikui, kuris atsidūrė vandenyne. Vyras tikino iš pradžių manęs, jog vandenyje plūduriuoja lėlė, ir buvo šokiruotas pamatęs, kad tai žmogus.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, „Lietuvos rytas“

Nov 6, 2018, 11:23 PM

Gusas Huttas atostogavo Naujosios Zelandijos Šiaurės saloje. Išplaukęs žvejoti į vandenyną jis negalėjo nė pagalvoti, kad vandenyje pastebės plūduriuojanti vaiką. Iš pradžių jis pamanė, jog tai – lėlė.

„Maniau, kad tai lėlė. Netgi kai pasiekiau jį ir sugriebiau už rankos, vis dar buvau įsitikinęs, kad tai yra lėlė“, – prisiminė G.Huttas.

Kaip paaiškėjo, mažylis sugebėjo išsmukti iš tėvų palapinės ir galiausiai atsidūrė vandenyje.

„Jo veidas atrodė it porcelianinis. Jo plaukai buvo šlapi. Tačiau tą akimirką jis išleido tylų garsą ir supratau, kad tai vaikas ir kad jis yra gyvas“, – nuostabos neslėpė G.Huttas.

Vyras žvejoti traukdavo kasdien, bet kiek kitoje vietoje. Tą dieną jis nusprendė pasirinkti vietą, esančią per 100 metrų nuo įprastos.

Patikrinęs savo meškeres jis pastebėjo kažką plūduriuojantį vandenyje.

„Vanduo jį nešė. Jeigu būtų praėjusi daugiau negu minutė, nebūčiau jo pastebėjęs toje vietoje. Jam be galo pasisekė“, – pasakojo G.Huttas.

Jo sutuoktinė Sue netrukus apie šį įvykį papasakojo poilsiavietės, kurioje jie buvo apsistoję, personalui. Buvo kreiptasi ir į gelbėjimo tarnybas. Paaiškėjo, kad poilsiavietėje tik viena šeima buvo apsistojusi su kūdikiu.

„Ši pora čia ilsėjosi pirmą dieną. Atrodo, vaikelis labai norėjo ištrūkti į paplūdimį. G.Huttas yra mūsų nuolatinis klientas, jis nuolatos čia atostogauja, žvejoja. Jis ir pamatė vaiką“, – pasakojo „Murphy“ poilsiavietės bendraturtė Rebecca Salter.

G.Huttas, ištraukęs kūdikį iš vandens, nuskubėjo į poilsiavietę, parūpino jam sausų rankšluosčių, Sue, išsiaiškinusi, kas yra jo tėvai, nuėjo jų informuoti.

Mažasis nelaimėlis į paplūdimį ištrūko atsegęs palapinės užtrauktuką, kol jo tėvai miegojo. Jis vienas nuropojo prie vandens, kur ir buvo surastas.

Kūdikio motina, sužinojusi, kad jos vaikas buvo ištrauktas iš vandens, pradėjo šaukti iš baimės.

Tėvai negalėjo patikėti, kad jų vaikas galėjo žūti. Prieš išvykdami iš poilsiavietės jie dėkojo Huttų šeimai už jų vaiko gyvybės išgelbėjimą.

„Visi patyrėme šoką. Laimei, viskas baigėsi labai gerai, nors galėjo baigtis tragiškai“, – sakė R.Salter.

Policijos pareigūnai žiniasklaidai patvirtino gavę pranešimą apie iš vandens ištrauktą kūdikį.

Jie atvyko į įvykio vietą ir įsitikino, kad jo gyvybei niekas negresia, todėl šoko ištiktai šeimai leista išvykti namo su vaiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.