M. Pompeo susitikimas su Šiaurės Korėjos atstovais atidėtas

Šią savaitę planuotas JAV valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo susitikimas su Šiaurės Korėjos delegacija buvo atidėtas, trečiadienį pranešė Valstybės departamentas.

 Anksčiau M.Pompeo buvo susitikęs su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-unu. <br> Sipa Press/Scanpix nuotr.
 Anksčiau M.Pompeo buvo susitikęs su Šiaurės Korėjos lyderiu Kim Jong-unu. <br> Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2018, 9:59 AM

„Valstybės sekretoriaus Mike'o Pompeo susitikimas su pareigūnais iš Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos, šią savaitę planuotas Niujorke, įvyks vėliau“, – sakoma Valstybės departamento atstovės Heather Nauert pranešime.

Valstybės departamentas nenurodė konkrečios datos, bet pažymėjo, kad susitikimas įvyks, kai bus įmanoma pagal abiejų šalių darbotvarkes.

Tuo pačiu metu JAV yra pasiryžusios vykdyti susitarimus, pasiektus per birželį Singapūre įvykusį prezidento Donaldo Trumpo ir Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno susitikimą, pažymėjo departamentas. 

Anksčiau buvo pranešta, kad M.Pompeo ketvirtadienį Niujorke susitiks su Kim Jong-uno aukščiausio rango patarėju, Korėjos darbo partijos Centro komiteto pirmininko pavaduotoju Kim Yong-cholu.

Amerikos diplomatijos vadovas ir Kim Yong-cholas turėjo aptarti „pastangas siekti pažangos dėl keturių esminių Singapūro viršūnių susitikimo bendros deklaracijos elementų, įskaitant visišką, patikrinamą ir negrįžtamą denuklearizaciją“, buvo sakoma Valstybės departamento išplatintame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.