Libijos maršalas Khalifa Haftaras paliko Italijoje vyksiančią saugumo konferenciją

Libijos nacionalinės armijos vadas Khalifa Haftaras antradienį nusprendė anksčiau nei planuota palikti Italijos pietiniame Palermo mieste surengtą konferenciją dėl padėties Libijoje, pranešė italų žiniasklaida.

 Libijos nacionalinės armijos vadas Khalifa Haftaras antradienį nusprendė anksčiau nei planuota palikti Italijos pietiniame Palermo mieste surengtą konferenciją dėl padėties Libijoje, pranešė italų žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Libijos nacionalinės armijos vadas Khalifa Haftaras antradienį nusprendė anksčiau nei planuota palikti Italijos pietiniame Palermo mieste surengtą konferenciją dėl padėties Libijoje, pranešė italų žiniasklaida.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 2:31 PM, atnaujinta Nov 13, 2018, 2:32 PM

„Maršalas pirmadienį vakare atvyko į Palermą, kur jį pasitiko (Italijos) premjeras Giuseppe Conte, kad dalyvautų keliuose susitikimuose su kaimyninių šalių prezidentais ir aptartų vėliausius įvykius nacionaliniu ir tarptautiniu lygiu“, – rašo italų leidinys „LaPresse“.

„Maršalas H. Haftaras paskelbė, kad šiandien nedalyvaus Palerme vyksiančioje konferencijoje dėl Libijos“, – sakoma pranešime.

Taip pat pažymima, kad „anot H. Haftarui, kurio pajėgos kontroliuoja Libijos rytinę dalį, artimiausi veikėjų, maršalas nepanorėjo sėsti už vieno stalo su kai kuriais susitikimo dalyviais, kuriuos jis laiko islamo ekstremistais“.

Kiek anksčiau Italijos žiniasklaida, kad H. Haftaras dalyvavo G. Conte surengtame susitikime su Nacionalinės santarvės vyriausybės Tripolyje vadovu Feyezu al Sarraju.

Šiame susitikime taip pat dalyvavo Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas, Egipto prezidentas Abdel Fattahas al Sisi, Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas, Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas ir JT atstovas Hassanas Salameh.

Tarptautinė konferencija dėl Libijos vyksta Palerme lapkričio 12–13 dienomis.

Šiuo metu Libiją valdo dvi stovyklos: šalies rytiniame Tobruko mieste yra parlamentas, o vakaruose esančioje sostinėje Tripolyje įsikūrusi JT remiama Nacionalinės santarvės vyriausybė.

Rytinę Libijos dalį kontroliuojanti valdžia veikia nepriklausomai nuo Tripolio ir kliaunasi H. Haftaro vadovaujamomis pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.