Lisabonoje už apiplėšimą suimti du JAV lėktuvnešio jūreiviai

Portugalijos policija suėmė apiplėšimu įtariamus du amerikiečius jūreivius, tarnaujančius į Lisaboną užsukusiame JAV lėktuvnešyje „USS Harry S. Truman“, antradienį informavo vietos žiniasklaida.

 Portugalijos policija suėmė apiplėšimu įtariamus du amerikiečius jūreivius, tarnaujančius į Lisaboną užsukusiame JAV lėktuvnešyje „USS Harry S. Truman“, antradienį informavo vietos žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Portugalijos policija suėmė apiplėšimu įtariamus du amerikiečius jūreivius, tarnaujančius į Lisaboną užsukusiame JAV lėktuvnešyje „USS Harry S. Truman“, antradienį informavo vietos žiniasklaida.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2018, 1:11 PM, atnaujinta Nov 13, 2018, 1:13 PM

Pranešama, kad Lisabonoje į krantą išsilaipinę jūreiviai užpuolė vieną taksi vairuotoją, jį sumušė ir atėmė mobilųjį telefoną. Vairuotojas buvo hospitalizuotas, bet sugebėjo apibūdinti policininkams užpuolikus, tad netrukus jūrininkai buvo suimti.

Šiuo metu jų likimą sprendžią sostinės teismas. Posėdžiuose taip pat dalyvauja JAV ambasados Portugalijoje ir Portugalijos karinio laivyno atstovai bei advokatas.

Lėktuvnešis „USS Harry S. Truman“, nuplaukęs į Lisaboną šeštadienį, po didelio masto NATO mokymų „Trident Juncture 2018, artimiausiu metu turi palikti Portugaliją.

Šis karo laivas su maždaug 5 tūkst. žmonių įgula atplaukė šalyje minint Pirmojo pasaulinio karo pabaigos metines. Buvo planuojama, kad įgulos nariai susipažins su lankytinomis miesto vietomis ir dalyvaus įvairiuose kultūros renginiuose.

„USS Harry S. Truman“ spalio 19-ąją tapo pirmuoju per beveik tris dešimtmečius JAV atominiu lėktuvnešiu, kirtusiu Šiaurės poliaratį ir įplaukusiu į Arkties regioną. Vėliausias toks žygis įvyko 1991 metų rugpjūtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.