Monicos Lewinsky tėvai po 20 metų nutraukė tylą

Kai visa Amerika ūžė apie prezidento Billo Clintono ir Baltųjų rūmų praktikantės Monicos Lewinsky romaną, merginos tėvai išgyveno labai sunkius laikus. Dabar jie pagaliau ryžosi apie tai prabilti.

Po skandalo M.Lewinsky (dešinėje) motina M.Lewis (kairėje) ilgai tylėjo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Po skandalo M.Lewinsky (dešinėje) motina M.Lewis (kairėje) ilgai tylėjo.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The New York Times“, „HuffPost“, „Lietuvos rytas“

Nov 22, 2018, 5:53 PM

„Mes taip džiaugėmės, kai ji gavo praktikos vietą Baltuosiuose rūmuose“, – dokumentiniame filme „Clintono romanas“ („The Clinton Affair“) kalbėjo Bernardas Lewinsky ir Marcia Lewis – M.Lewinsky tėvai.

„Aš esu imigrantas iš Salvadoro. Man buvo nuostabu ir net neįtikėtina, kad mano duktė dirbs prezidentui“, – teigė B.Lewinsky, kurio tėvai žydai pabėgo į Lotynų Ameriką iš Vokietijos Antrojo pasaulinio karo metais.

Džiaugsmas dėl dukters darbo greitai baigėsi, kai 1998 metais prasidėjo visas košmaras dėl romano su B.Clintonu. Buvo pradėtas tyrimas dėl netinkamo prezidento elgesio darbe.

Iš pradžių M.Lewinsky neigė, kad turėjo intymių ryšių su savo vadovu.

Bet į Federalinio tyrimų biuro rankas pakliuvus garso įrašui, kuriame pati Monica kitai praktikantei pasakoja apie intymius susitikimus su prezidentu, situacija tapo nebejuokinga.

Monicai grėsė 27 metai už grotų dėl melagingų parodymų davimo teismui. Jos motinai irgi buvo grasinama kalėjimu, jei ji neatskleis, ką kalbasi su dukra.

„Jie buvo mane sulaikę, o aš prašiau, kad leistų man paskambinti mamai. Prašiau ilgai, kol jie leido nueiti iki taksofono.

Paskambinusi jai aš viską prisipažinau“, – sakė M.Lewinsky.

„Tą kartą ji man paskambino labai susijaudinusi. Netrukus po pokalbio su dukra aš išskridau į Vašingtoną. Mes abi buvome neapsakomai įbaugintos.

Monica buvo palūžusi, ji vis kartojo: „Noriu tik numirti. Noriu tik mirti...“ – prisiminė M.Lewis. – Aš kartojau savo dukrai, kad viskas galiausiai bus gerai, viskas išsispręs. Iš tiesų tuo metu pati tuo netikėjau.“

Kai Monicos tėvui buvo pranešta, kas vyksta, jis negalėjo patikėti: „Man skambino jos motina. Klausė, ar aš apie tai žinojau. Žinoma, aš nieko nė nenutuokiau.“

B.Lewinsky prisiminė, kad likus keliems mėnesiams iki skandalo sprogimo jis kartu su Monicos pamote ir jos netikru broliu lankėsi Baltuosiuose rūmuose, duktė supažindino juos su prezidentu B.Clintonu.

„Jis buvo labai draugiškas. Elgėsi su mumis taip familiariai, kad net buvo keista. Bet tuo metu jautėmės labai pagerbti. Kas galėtų pasigirti, kad fotografavosi su prezidentu jo Ovaliajame kabinete?“ – prisiminė vyras.

Praėjo daug metų, kol šeima galėjo apie tai vėl prabilti. M.Lewinsky ir B.Clintono skandalas įsirėžė ne tiktai į JAV istoriją – prezidentui grėsė apkalta, tai visiškai pakeitė ir Baltųjų rūmų praktikantės šeimos gyvenimą.

Dabar pati M.Lewinsky tvirtina, kad nekenčia savęs už tai, jog leido įtakingiems asmenims ja manipuliuoti, paversti patyčių objektu, priversti jaustis nesaugiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.