Estijos europarlamentaras per piketą Taline nustumtas nuo scenos ir apspardytas

Estijos konservatyvios liaudies partijos (EKRE) pirmadienį priešais parlamentą organizuotame pikete prieš Jungtinių Tautų susitarimą dėl migracijos prasiveržė smurtas: vienas šios politinės jėgos narys nustūmė europarlamentarą Indreką Tarandą nuo scenos, o kiti piketuotojai šį socialdemokratą apspardė. 

 I.Tarandas žurnalistams sakė, kad jam buvo spirta šešis kartus, be to, jis buvo apdraskytas. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 I.Tarandas žurnalistams sakė, kad jam buvo spirta šešis kartus, be to, jis buvo apdraskytas. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2018, 2:09 PM, atnaujinta Nov 26, 2018, 2:13 PM

I.Tarandas žurnalistams sakė, kad jam buvo spirta šešis kartus, be to, jis buvo apdraskytas. 

Tuo tarpu EKRE pirmininkas Martas Helme apkaltino valdančiųjų partijų politikus savo pasirodymu EKRE mitinge surengus provokaciją. 

M.Helme taip pat pasišaipė iš žiniasklaidos pareikšdamas, jog ši neabejotinai praneš, kad į EKRE piketą atėjo tik saujelė pagyvenusių žmonių. 

EKRE parlamentaras Jaakas Madissonas savo ruožtu teigė, kad I. Tarandas buvo girtas ir agresyvus, o pikete pasirodė norėdamas sutrikdyti susibūrimą ir provokuoti.

„Jei ne (socialdemokratų pirmininkas) Ivari Padaras, užstojęs jį savo kūnu, I. Tarandas būtų išėjęs ne su balto žmogaus veidu“, – pareiškė J.Madissonas piketuotojams.

Jis pareikalavo, kad socialdemokratai būtų pašalinti iš vyriausybės, ir pažadėjo, kad užsienio reikalų ministras Svenas Mikseris bus apkaltintas išdavyste.

Kalbėdami per minimą renginį EKRE politikai ne kartą pavartojo liaudiško stiliaus palyginimus su išmatomis, kurie aiškiai patiko dalyviams.

Pasaulinis susitarimas dėl saugios, tvarkingos ir teisėtos migracijos (Global Compact for Safe, Orderly and Regular Migration), dėl kurio vyko piketas, buvo parengtas liepos mėnesį, po pusantrų metų trukusių derybų. Oficialiai jis turėtų būti patvirtintas ateinantį mėnesį Marakeše.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.