Kritikuota Misisipės respublikonė laimėjo paskutinį JAV Senato rinkimų balsavimą

Misisipės respublikonė, kritikuota dėl rasiškai netaktiškų komentarų, antradienį per paskutinį JAV 2018 metų rinkimų balsavimą sugebėjo išsaugoti savo vietą Senate ir išvengti potencialiai nesmagios nesėkmės prezidentui Donaldui Trumpui.

 Misisipės respublikonė, kritikuota dėl rasiškai netaktiškų komentarų, antradienį per paskutinį JAV 2018 metų rinkimų balsavimą sugebėjo išsaugoti savo vietą Senate ir išvengti potencialiai nesmagios nesėkmės prezidentui Donaldui Trumpui.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Misisipės respublikonė, kritikuota dėl rasiškai netaktiškų komentarų, antradienį per paskutinį JAV 2018 metų rinkimų balsavimą sugebėjo išsaugoti savo vietą Senate ir išvengti potencialiai nesmagios nesėkmės prezidentui Donaldui Trumpui.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2018, 10:20 AM, atnaujinta Nov 28, 2018, 10:22 AM

Senatorė Cindy Hyde-Smith gavo 55,2 proc. balsų ir lenkia 44,8 proc. balsų surinkusį savo varžovą, buvusį Atstovų Rūmų narį demokratą Mike'ą Espy, pranešė televizijos „Fox News“ ir NBC, savo rezultatus pateikus keturiems penktadaliams balsavimo apylinkių.

Antrasis rinkimų ratas šiame respublikonų bastione, kur varžėsi baltoji C. Hyde-Smith ir juodaodis M. Espy, prikaustė šalies dėmesį, kai senatorės pastaba, kad ji dalyvautų vieno šalininko „viešame pakorime“, buvo interpretuota kaip užuomina apie Misisipės linčo teismų ir kitokio rasinio smurto istoriją.

C. Hyde-Smith pergale išsaugoma respublikonų persvara Senate santykiu 53:47, o D. Trumpas išvengia politinės nesėkmės pietinėse valstijose, kurios normaliomis aplinkybėmis patikimai remia respublikonus.

„Sveikinimai senatorei Cindy Hyde-Smith su jūsų didele PERGALE didžioje Misisipės valstijoje, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė D. Trumpas. – Mes visi labai jumis didžiuojamės!“

D. Trumpas surengė porą paskutinės minutės mitingų Misisipėje, siekdamas paremti C. Hyde-Smith kampaniją, ėmusią strigti dėl jos pastabų, kurias M. Espy ir kiti kritikavo kaip rasistines ir nedemokratiškas.

„Pone Prezidente, labai jums ačiū už visą jūsų pagalbą“, – sakydama pergalės kalbą pareiškė C. Hyde-Smith. Ji pabrėžė, kad per šią rinkimų kovą buvo kalbama apie valstijos „konservatyvių vertybių“ išsaugojimą.

„Misisipės žmonės pažįsta mane, pažįsta mano širdį, ir ačiū jums už iškėlimą“, – pridūrė ji.

Naujasis Kongresas susirinks sausio mėnesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.