Skandalas JAV: Donaldo Trumpo dukra užlipo ant to paties grėblio

JAV prezidento Donaldo Trumpo dukra ir patarėja Ivanka Trump pateko į skandalą. Paaiškėjo, kad ji, pažeisdama taisykles, oficialiems asmenims rašė laiškus iš asmeninės elektroninio pašto dėžutės.

Nors I.Trump ne kartą girdėjo tėvo žeriamus priekaištus H.Clinton, pati pasielgė panašiai.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Nors I.Trump ne kartą girdėjo tėvo žeriamus priekaištus H.Clinton, pati pasielgė panašiai.<br>„Zuma Press“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „Lietuvos rytas“

Nov 29, 2018, 10:51 PM

Per praėjusius metus I.Trump iš viso išsiuntė šimtus elektroninių laiškų iš savo asmeninės pašto dėžutės pareigūnams Baltuosiuose rūmuose, savo patarėjams.

Šiai informacijai išlindus į viešumą kritikos strėlės nukrypo ne tik į ją, bet ir į jos tėvą.

D.Trumpas dėl tokios pat priežasties praeityje stipriai kritikavo savo oponentę rinkimuose į JAV lyderio kėdę Hillary Clinton.

I.Trump veiksmus išsiaiškino Baltųjų rūmų etikos sargai. Jie peržiūrėjo praėjusių metų rudenį siųstus laiškus nagrinėdami vieną ieškinį dėl viešųjų įrašų.

Pareigūnai nustatė, jog I.Trump daugybę kartų darbui naudojo asmeninę elektroninio pašto dėžutę.

Nors I.Trump ne kartą girdėjo jos tėvo žeriamus priekaištus H.Clinton dėl to, kad ji naudojosi savo asmeniniu elektroniniu paštu oficialiam susirašinėjimui, dabar JAV prezidento dukra aiškino „nežinojusi kai kurių taisyklių detalių“.

Be to, I.Trump atstovai paaiškino, esą savo asmeninį paštą ji naudojo dar iki tol, kol jai buvo oficialiai paaiškintos Baltųjų rūmų taisyklės. Jie taip pat paneigė, kad I.Trump siųstuose laiškuose galėjo būti kokios nors slaptos informacijos.

H.Clinton naudojimasis asmenine elektroninio pašto dėžute 2016 m. prezidentinės kampanijos metu buvo vienas labiausiai D.Trumpo kritikuotų veiksmų.

Neabejojama, kad demokratų kandidatei tai, be kita ko, pakišo koją per kampaniją ir užkirto kelią užimti JAV lyderio postą.

Likus vos 11 dienų iki balsavimo tuometis Federalinio tyrimų biuro vadovas Jamesas Comey paskelbė, kad jo vadovauta institucija atnaujino tyrimą dėl H.Clinton privataus pašto serverio naudojimo.

Dabar H.Clinton kampanijos nariai ragina Baltųjų rūmų personalo vadovą Johną Kelly Kongrese pasiaiškinti dėl I.Trump elgesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.