Iš motinos sūnų pagrobusio tėvo istorija baigėsi tragiškai: abu rado negyvus

Vaikų žaidimų aikštelėje Varšuvoje įvyko tragedija. Su šešiamete dukrele bei ketverių metų sūneliu žaidęs 35 metų Tomaszas Majewskis nuėjęs į tualetą išgėrė nuodų ir privertė tai padaryti savo vaiką.

Tragedija įvyko žaidimų aikštelėje, į kurią tėvas atsivedė abu mažamečius vaikus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Tragedija įvyko žaidimų aikštelėje, į kurią tėvas atsivedė abu mažamečius vaikus.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai LR, Varšuva

Nov 30, 2018, 6:12 PM

Kai žmonės pastebėjo pro tualeto durų apačią kyšančias vaiko kojytes, jie išlaužė duris. Vaiką ir jo tėvą mėginta gaivinti, tačiau abu po paros ligoninėje mirė.

Tėvas ir vaikas mirė dėl kvėpavimo bei kraujotakos sutrikimų, ištikusių išgėrus nuodų, kurių sudėtis dar nenustatyta.

Pagal skyrybų nutartį T.Majewskis su vaikais pasimatyti galėjo tik prižiūrint vaikų tarnybos inspektoriui, nes jis jau ne kartą prieš tai sūnų buvo pagrobęs.

Medicinos ekspertai tyrė T.Majewskio psichikos būseną, tačiau priėjo prie išvados, kad vyras yra sveikas ir niekam pavojaus nekelia.

T.Majewskis su būsima žmona Justyna susipažino prieš trylika metų studijuodami Vroclavo politechnikos universitete.

Vaikams tėvas skyrė daug dėmesio. T.Majewskis užaugo be tėvo, todėl nusprendė tokią skriaudą ištaisyti ir būti jiems rūpestingumo pavyzdžiu.

Žmona giminaičiams skųsdavosi, kad vyras visą meilę skiria sūnui, o dukrelei yra gana abejingas. Tai tapo viena skyrybų priežasčių.

Sūneliui pasiskundus, kad nemėgsta darželio, vyras nusprendė dirbti puse etato, kad vaikas galėtų likti namie.

Tai pablogino ir šeimos biudžetą, ir santykius.

Neapsikentusi barnių šeimoje Justyna nusprendė skirtis ir per teismą paprašė vaikus skirti jos globai, nes vyras esą naudojo agresiją tiek prieš ją, tiek prieš vaikus. Teismas patenkino moters prašymą ir vyrui leido su vaikais matytis du kartus per savaitę.

T.Majewskis prašė teismo vaikų globą sutuoktiniams dalyti po lygiai ir kaltino žmoną engiant vaikus, trukdant jam su jais matytis.

Prašymai nebuvo patenkinti, nes Justyna papildomai apkaltino vyrą seksualiai priekabiavus prie vaikų, nors vėliau tokius kaltinimus atsiėmė.

Po kiek laiko T.Majewskis sūnų pagrobė Justynai su vaikais vaikštinėjant parke. Tą patį vakarą policininkai Vroclave sučiupo T.Majewskį, su sūnumi sėdintį automobilyje, ir grąžino vaiką motinai.

Kitąkart tėvas vėl pagrobė sūnų ir, su juo užlipęs ant namo stogo, grasino nušokti, jeigu teismas neskirs jam pusės globos laiko.

Policininkams po ilgų derybų pavyko įtikinti T.Majewskį nešokti ir saugiai atiduoti sūnų.

Po pastarojo įvykio Justyna su vaikais slapta persikraustė į Varšuvą, naują gyvenamąją vietą slėpė.

Buvęs sutuoktinis tada iškabino vaikų portretus Vroclavo gatvėse, prašė žmones pranešti, jei kur nors juos pamatys. Jis taip pat kreipėsi pagalbos į žiniasklaidą, į internetą dėjo filmukus, kuriuose matyti, kaip vaikai džiaugiasi susitikę su juo ir verkia išgirdę, kad laikas grįžti pas motiną.

Po nelaimės lenkus sukrėtė organizacijos „Kovingas tėtis“ įrašas internete: „Gyvybę sūnui davęs tėvas turėjo teisę ją atimti.“

Pasak organizacijos, kovojančios už lygias vyrų teises į vaikų globą po skyrybų, kalčiausi dėl tragedijos yra teismai, nes T.Majewskis prarado tikėjimą teisingumu.

Dėl kilusio pasipiktinimo „Kovingas tėtis“ vėliau pašalino minėtus įrašus ir kritiką nukreipė į teismus, dėl kurių sprendimų paskiriant vaikų globą tik motinoms daugybė vyrų panyra į depresiją, nusigeria ar netgi nusižudo.

Internautai puolė priminti, kad pagal statistiką dažniau pasitraukdamos iš gyvenimo vaikus nužudo motinos, o ne tėvai.

Švedijos psichologai aiškina, kad moterys į naujagimius dažnai žiūri kaip į savo kūno dalį, tik vėliau vaikus jos ima suvokti kaip atskirus individus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.