Vyras nuo ryklio apsigynė neįprastu būdu: plėšrūną nuvijo banglente

Ryklio užpultas vyriškis prie pietrytinės Australijos pakrantės sugebėjo nuo jo apsiginti neįprastu būdu. Per jau ne pirmą plėšrūno išpuolį šalyje per pastaruosius kelis mėnesius ryklys buvo nuvytas banglente.

Ryklio užpultas vyriškis prie pietrytinės Australijos pakrantės sugebėjo nuo jo apsiginti neįprastu būdu. Per jau ne pirmą plėšrūno išpuolį šalyje per pastaruosius kelis mėnesius ryklys buvo nuvytas banglente.<br>Scanpix nuotr.
Ryklio užpultas vyriškis prie pietrytinės Australijos pakrantės sugebėjo nuo jo apsiginti neįprastu būdu. Per jau ne pirmą plėšrūno išpuolį šalyje per pastaruosius kelis mėnesius ryklys buvo nuvytas banglente.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BBC, ELTA, „Lietuvos rytas“

Nov 30, 2018, 6:55 AM

43 metų australas vakar anksti ryte plaukiojo Šeli Bičo pakrantėje Balinoje, kai maždaug pusantro metro ilgio ryklys įsikirto jam į kairę blauzdą ir įsitempė į vandenį.

„Tačiau plėšrūno nepabūgęs vyras pasinaudojo banglente, kad nuvytų ryklį“, – radijo stočiai 2GB pasakojo Balinos meras Davidas Wrightas.

Banglentininkui po susidūrimo su rykliu ant kojos liko 20 cm ilgio žaizda.

Jis pats išplaukė į krantą ir buvo nuvežtas į ligoninę. Regiono paplūdimiai 24 valandoms buvo uždaryti.

Pirmadienį per ryklio ataką Didžiajame barjeriniame rife žuvo plaukikas. Gydytojas iš Melburno Danielis Christidis buvo smarkiai apkandžiotas prie Sekminių salų pirmąją kelionės jachta su draugais dieną.

Trečiadienį Kvinslando valdžia pranešė Sid Harbore iškelsianti ženklą, draudžiantį lipti į vandenį, nes per du mėnesius ten ryklių apkandžiotos buvo dar dvi moterys.

Iki tol saloje pastarąjį kartą rykliai žmones užpuolė 2010 metais.

„Plaukioti Sid Harbore griežtai draudžiama. Iš laivų čia išmetama nemažai maisto likučių, kurie pritraukia ryklius“, – sakė Kvinslando žuvininkystės ministras Markas Furneris.

Nors ryklių atakos vis dar yra labai retos, ekspertų duomenimis, jų vis daugėja, nes žmonės vis daugiau užsiima vandens sportu, o žuvys, kurios yra ryklių maistas, vis labiau artėja prie pakrančių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.