Vokietijos miestelyje po migrantų smurto ultradešinieji patruliuoja gatvėse

Viena Vokietijos kraštutinių dešiniųjų organizacija suformavo savisaugos gatvių patruliavimo būrį Bavarijos miestelyje Amberge, kur praėjusią savaitę keturi prieglobsčio prašytojai iš Afganistano ir Irano galimai užpuolė praeivius, ketvirtadienį informavo vietos valdžia.

 Viena Vokietijos kraštutinių dešiniųjų organizacija suformavo savisaugos gatvių patruliavimo būrį Bavarijos miestelyje Amberge, kur praėjusią savaitę keturi prieglobsčio prašytojai iš Afganistano ir Irano galimai užpuolė praeivius, ketvirtadienį informavo vietos valdžia.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Viena Vokietijos kraštutinių dešiniųjų organizacija suformavo savisaugos gatvių patruliavimo būrį Bavarijos miestelyje Amberge, kur praėjusią savaitę keturi prieglobsčio prašytojai iš Afganistano ir Irano galimai užpuolė praeivius, ketvirtadienį informavo vietos valdžia.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2019, 4:16 PM, atnaujinta Jan 3, 2019, 4:18 PM

Ambergo meras Michaelis Cerny pareiškė esąs „priblokštas“, kad ekstremistinė partija NPD internete paskelbė nuotraukų, kuriose matyti raudonas apsaugines liemenes dėvintys keturi žmonės, mėginantys sukurti „saugias zonas“ prie tokių vietovių kaip vietos pabėgėlių centras.

„Suprantu, kad kai kurių Ambergo gyventojų reakcijose matyti nesaugumas, bet neapykanta ir grasinimai smurtu visoje šalyje peržengia ribas“, – vietos dienraščiui „Mittelbayerische Zeitung“ sakė M. Cerny.

Policija pranešė tirianti šiuos pranešimus bei teiginį, kad „Kraut/pol“ pasivadinusi grupė elektroniniame laiške apkaltino miestelio valdžią nesugebant apsaugoti Ambergo gyventojų.

Anot vietos policijos, praėjusį šeštadienį buvo sulaikyti keturi 17–19 metų iraniečiai ir afganai, kurie būdami apsvaigę galimai puolė atsitiktinius praeivius.

Dvylika 16–42 metų žmonių buvo sumušti ir nesunkiai sužeisti, o dar vienam 17-mečiui buvo sužalota galva, jis buvo paguldytas į ligoninę.

Po šio incidento atsinaujino rusenančios diskusijos apie imigraciją, integraciją ir nusikalstamumą, kurio lygis smarkiai pakilęs po 2015 metų, kai į šalį atvyko per 1 mln. prieglobsčio prašytojų.

Iš Bavarijos kilęs Vidaus reikalų ministras Horstas Seehoferis, griežtai kritikuojantis kanclerės Angelos Merkel liberalų požiūrį į imigraciją, nedelsdamas paragino tučtuojau išsiųsti įstatymus pažeidžiančius migrantus.

„Mittelbayerische Zeitung“ žiniomis, tarp įtariamųjų yra jaunuolis, kurio prašymas suteikti prieglobstį tebenagrinėjamas, taip pat trys prieglobsčio negavę atvykėliai: paso neturintis iranietis, nepilnametis afganas ir dar vienas afganas, apskundęs sprendimą jį deportuoti.

Vienas A. Merkel atstovas trečiadienį pasmerkė užpuolimus Amberge bei ksenofobinę ataką, už kurią atsakingas 50 metų bedarbis vokietis, Naujųjų metų išvakarėse automobiliu įsirėžęs į migrantus.

Per vieną tų atakų, įvykdytą Botropo mieste, buvo sužeisti aštuoni žmonės, įskaitant ketverių metų afganą ir 10-metę sirę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.