Po rekordinio etapo Latvijos vyriausybę sudaryti mėgins K. Karinis

Latvijoje po rekordinio tarpuvaldžio nuo rinkimų spalį trečiuoju kandidatu formuoti vyriausybę tapo Jungtinėse Amerikos Valstijose gimęs Europos Parlamento narys.

 Šįkart prezidentas ne pats nominavo kandidatą, bet laukė, kol jį pasiūlys kelios iš 7 į Saeimą patekusių partijų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šįkart prezidentas ne pats nominavo kandidatą, bet laukė, kol jį pasiūlys kelios iš 7 į Saeimą patekusių partijų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT TV naujienų tarnyba, LRT.lt

Jan 7, 2019, 11:07 PM

Prezidentas Raimondas Vėjuonis formuoti vyriausybę siūlo centro dešinės partijos „Naujoji vienybė“ atstovui Krisjaniui Kariniui. Buvęs ekonomikos ministras, prieš 10 metų tapęs europarlamentaru, turi ir JAV pilietybę. Jo kandidatūra buvo minima kelias savaites, kai vyriausybės nesudarė nei naujųjų konservatorių, nei populistų atstovai.

Šįkart prezidentas ne pats nominavo kandidatą, bet laukė, kol jį pasiūlys kelios iš 7 į Saeimą patekusių partijų. K. Karinis buria 5 centro dešinės partijų koaliciją, paliekant opozicijoje Žaliųjų ir valstiečių sąjungą bei tarp vietos rusų populiarią „Santarvę“.

Partijos jau sutarė dėl daugumos postų: užsienio reikalų ministru liktų Edgaras Rinkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.