Skyrybos su privalumais: „Amazon“ vadovo žmona greit taps turtingiausia moterimi

JAV interneto milžinės „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas ir jo žmona MacKenzie Bezos po 25 metų santuokos suka skirtingais keliais. Tai reiškia, kad ji greitai gali tapti turtingiausia planetos moterimi.

54-erių J.Bezosas su šešeriais metais jaunesne žmona MacKenzie išsiskirs po 25 metus trukusios santuokos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
54-erių J.Bezosas su šešeriais metais jaunesne žmona MacKenzie išsiskirs po 25 metus trukusios santuokos.<br>„Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-12 17:52

„Mes esame be galo laimingi, kad radome vienas kitą, ir esame dėkingi už kiekvienus kartu santuokoje praleistus metus.

Jeigu būtume žinoję, kad po 25 metų išsiskirsime, vis tiek būtume tai kartoję“, – sakoma poros išplatintame pareiškime.

Pasak poros, šeima ir artimi draugai jau kurį laiką žinojo apie planuojamas skyrybas.

„Kaip mūsų šeima ir draugai jau seniai žinojo, po ilgo meilės išbandymo laikotarpio ir mėginimo gyventi atskirai mes nutarėme išsiskirti ir toliau gyventi kaip draugai“, – tviteryje rašė J.Bezosas.

Pora turi keturis vaikus. Dar pernai sutuoktiniai drauge įsteigė labdaros fondą „The Day One Fund“.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 54-erių J.Bezosas šiuo metu yra turtingiausias pasaulio žmogus.Jo asmeninis turtas vertinamas 136,9 mlrd. dolerių (118,8 mlrd. eurų) – 13 kartų didesnis nei Lietuvos 2018 metų valstybės biudžetas.

48 metų MacKenzie yra rašytoja. Teigiama, kad po skyrybų ji turėtų tapto turtingiausia pasaulio moterimi, jeigu gaus pusę savo vyro turto.

Šiuo metu turtingiausios moters titulas priklauso grožio imperijos „L’Oreal“ paveldėtojai Françoise Bettencourt-Meyers – jos turtas vertinamas 45,6 mlrd. dolerių (39,6 mlrd. eurų).

Paskelbus apie skyrybas žiniasklaida jau ėmė spėlioti, kad tai gali būti vienos brangiausių skyrybų istorijoje.

J.Bezosas susipažino su žmona, kai dirbo investiciniame fonde „D.E.Shaw“. MacKenzie atėjo į darbo pokalbį, o jos būsimas vyras jai uždavinėjo klausimus.

„Amazon“ laikomas dar vienu jųdviejų bendru vaiku: kai savo namų garaže J.Bezosas pradėjo knygų pardavimo verslą, jis pats atsakinėdavo į elektroninius laiškus, pakuodavo siuntinius, rūpindavosi jų išsiuntimu. Drauge su juo dirbo ir neseniai už jo ištekėjusi MacKenzie.

Ilgą laiką J.Bezosas nešvaistė savo turtų ir su žmona gyveno asketiškai.

1999-aisiais, kai jo turto vertė jau buvo perkopusi 9 mlrd. dolerių, su žmona jie Siatle vis dar nuomojosi butą, kuriame buvo tik vienas miegamasis.

Į šį būstą jie įsikėlė prieš penkerius metus iki J.Bezosui įkuriant „Amazon“.

Iki 2013-ųjų J.Bezoso žmona MacKenzie rytais pati veždavo keturis vaikus į mokyklą, vėliau sugrįždavo ir iki darbo „Honda“ markės automobiliu pamėtėdavo savo vyrą.

„Jie yra tokia normali šeima ir tokie artimi, kad tai jau beveik nenormalu“, – yra sakęs poros draugas Danny Hillisas.

Dabar šeima jau leido sau paišlaidauti – jie turi dviejų hektarų ploto sklypą prie Vašingtono ežero su didžiuliu namu, taip pat rezidenciją Beverli Hilse su didžiuliu baseinu, teniso aikštynais ir aktoriumi Tomu Cruise’u kaimynystėje.

Bezosų šeima pasakodavo turėjusi ritualų, kurie, pasak „Amazon“ įkūrėjo, jam šventi.

Pavyzdžiui, kiekvieną rytą jie pradėdavo bendrais pusryčiais – vyras niekuomet neplanuoja susitikimų anksti ryte.

Viename interviu milijardierius yra sakęs, kad namuose daro kai ką, kas jo sutuoktinei turbūt yra ypač malonu: „Sugrįžęs namo aš suplaunu indus. Man regis, tai yra seksualiausia, ką darau gyvenime.“

Parengta pagal ELTA ir „Lrytas.lt“ informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.