Izraelio premjeras užsipuolė Iraną dėl paleisto palydovo

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį apkaltino Iraną meluojant apie savo palydovų programą.

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį apkaltino Iraną meluojant apie savo palydovų programą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį apkaltino Iraną meluojant apie savo palydovų programą.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-15 14:34, atnaujinta 2019-01-15 14:35

B. Netanyahu teigimu, anksčiau antradienį paleistas iš pažiūros „nekaltas palydovas“ iš tikrųjų yra apeinant tarptautinius susitarimus Irano vystomos „tarpžemyninės raketos pirmasis etapas“.

Izraelio premjeras tvirtina, kad pareiškimai dėl paleisto palydovo yra dar vienas Irano vyriausybės melas. Anot B. Netanyahu, Teheranas taip pat meluoja, kad nemėgina pasigaminti branduolinio ginklo ir laikosi su pasaulio galybėmis pasirašyto susitarimo dėl savo branduolinės programos.

Kalbėdamas per Izraelio naujojo kariuomenės vado prisaikdinimo ceremoniją B. Netanyahu pareiškė, kad žydų valstybė turi „atskleisti (Irano) melus. Jis nuolat meluoja.“

Teheranas anksčiau antradienį paskelbė, kad nepaisydamas Vašingtono kritikos paleido vieną iš mažiausiai dviejų naujų savo palydovų. Vis dėlto šiitiška respublika pripažino, kad aparatas „Payem“ dėl nepakankamo greičio orbitos nepasiekė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.