Kolumbijoje suimtas asmuo, įtariamas prisidėjęs prie atakos policijos akademijoje

Kolumbijos pareigūnai penktadienį pranešė suėmę asmenį, įtariamą prisidėjus prie išvakarėse policijos akademijoje surengtos atakos, pareikalavusios 21 gyvybės.

 Kolumbijos gynybos ministras penktadienį pareiškė, kad už sprogdinimą Bogotos policijos akademijoje yra atsakingi marksistų partizanų grupuotės ELN sukilėliai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Kolumbijos gynybos ministras penktadienį pareiškė, kad už sprogdinimą Bogotos policijos akademijoje yra atsakingi marksistų partizanų grupuotės ELN sukilėliai.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 18, 2019, 3:29 PM, atnaujinta Jan 18, 2019, 4:33 PM

Vyriausiojo prokuroro Nestoro Martinezo teigimu, telefoniniuose pokalbiuose, kurių klausėsi pareigūnai, įtariamasis Ricardo Carvajalis prisipažino prisidėjęs prie to išpuolio.

Įtariamasis buvo suimtas per reidą ankstų penktadienį, per kurį pareigūnai dar konfiskavo karinių uniformų ir sukilėlių literatūros. Vėliau penktadienį R. Carvajaliui bus pareikšti kaltinimai dėl terorizmo ir nužudymo.

N. Martinezas nenurodė, koks buvo įtariamojo vaidmuo ketvirtadienio sprogdinime. Vis dėlto vyriausiasis prokuroras sakė, kad saugumo kameros policijos akademijos teritorijoje užfiksavo, kaip tas vyras,likus maždaug 10 minučių iki sprogimo, išlipa iš pikapo „Nissan“, kuris ir buvo panaudotas per ataką.

Bogotoje veikiančioje policijos akademijoje ketvirtadienį detonavus sprogmenų prikrautam automobiliui žuvo 21 žmogus ir daugiau kaip 60 buvo sužeisti.

Šis sprogdinimas pagal aukų skaičių yra didžiausias tokio pobūdžio išpuolis Kolumbijos sostinėje per pastaruosius 16 metų.

Kolumbijos pareigūnai tvirtina, kad už šį išpuolį yra atsakingi marksistų partizanų grupuotės ELN sukilėliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.