Kim Jong-uno brolio žmogžudystės byla atidėta iki kovo

Dviejų moterų, kaltinamų Šiaurės Korėjos lyderio netikro brolio Kim Jong-namo nužudymu, bylų nagrinėjamas pirmadienį buvo atidėtas iki kovo, taigi, teismo procesas užsitęs mažiausiai iki šių metų vidurio.

Malaizijoje nužudytas Šiaurės Korėjos lyderio netikras brolis Kim Jong-namas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Malaizijoje nužudytas Šiaurės Korėjos lyderio netikras brolis Kim Jong-namas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Vietnamietė Doan Thi Huong, kaltinama Kim Jong-namo nužudymy.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Vietnamietė Doan Thi Huong, kaltinama Kim Jong-namo nužudymy.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Indonezietė Siti Aisyah, kaltinama Kim Jong-namo nužudymy.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Indonezietė Siti Aisyah, kaltinama Kim Jong-namo nužudymy.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 28, 2019, 1:54 PM

Indonezietė Siti Aisyah ir vietnamietė Doan Thi Huong kaltinamos, kad pernai vasarį Kvala Lumpūro oro uoste nužudė Kim Jong-namą, patrynusios jo veidą nervus paralyžiuojančia medžiaga VX išmirkyta audeklo skiaute.

2017 metų vasarį įvykdyta įžūli žmogžudystė pribloškė pasaulį, tačiau abi moterys tvirtina tapusios įmantraus Šiaurės Korėjos agentų sąmokslo aukomis. Jos teigia, kad buvo įtikintos dalyvauti vieno realybės televizijos šou pokšte.

Abiejų vyresnių nei 20 metų moterų bylos nagrinėjamos lėtai, nes yra daug liudininkų ir retai rengiami posėdžiai – paskutinis jų įvyko rugpjūtį, kai prokurorai baigė dėstyti kaltinamąją medžiagą.

Teismas buvo vėl atidėtas, nes gynyba pateikė skundą, ragindama prokurorus pasidalinti tyrimui svarbių liudininkų parodymais. Prokurorai įsitikinę, kad šių pareiškimų nereikėtų viešinti.

Kadangi vis dar nagrinėjama apeliacija, virtinė šią savaitę turėjusių įvykti teismo posėdžių buvo atšaukti, ir dabar teismo procesas atsinaujins tik kovo 11 dieną, kai pareiškimą darys Doan Thi Huong gynyba.

Netoli Kvala Lumpūro esančiame Šah Alame veikiančio teismo naujoje medžiagoje nurodoma, kad posėdžiai planuojami iki liepos 31 dienos, taigi, galutinis nuosprendis veikiausiai bus paskelbtas tik po šios datos.

Per pirmąjį bylos nagrinėjimo mėnesį teismas analizavo stebėjimo kamerų vaizdo įrašus, rodančius, kaip kaltinamosios užpuolė Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong-uno giminaitį. Prokurorai teigia, kad tai buvo kruopščiai suplanuota ataka.

Pietų Korėja kaltina savo šiaurinę kaimynę užsakius šią žmogžudystę, nors pats Pchenjanas mestus kaltinimus neigia.

Pagal dabartinius įstatymus, abi moterys turėtų būti nuteistos myriop, jei bus pripažintos kaltomis dėl žmogžudystės. Malaizijos naujoji vyriausybė žada panaikinti mirties bausmę, bet tokiam teisės aktų pakeitimui dar nepritarė parlamentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.