Aliaskoje dingus medicinos tarnybos lėktuvui rasta orlaivio nuolaužų

Aliaskoje ieškant dingusio medicinos tarnybos lėktuvo su trimis žmonėmis, trečiadienį buvo rasta orlaivio nuolaužų, pranešė Pakrančių apsaugos tarnyba.

 Aliaskoje ieškant dingusio medicinos tarnybos lėktuvo su trimis žmonėmis, trečiadienį buvo rasta orlaivio nuolaužų, pranešė Pakrančių apsaugos tarnyba.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Aliaskoje ieškant dingusio medicinos tarnybos lėktuvo su trimis žmonėmis, trečiadienį buvo rasta orlaivio nuolaužų, pranešė Pakrančių apsaugos tarnyba.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 31, 2019, 11:40 AM, atnaujinta Jan 31, 2019, 11:42 AM

Paieškos komanda kol kas negalėjo patvirtinti, kad rastos nuolaužos yra dingusio greitosios oro pagalbos „Guardian Flight“ lėktuvo „King Air 200“, sakė Pakrančių apsaugos tarnybos pareigūnė Charly Hengen.

Nuolaužų pastebėta vandenyje netoli pietinio Admiraliteto salos pakraščio maždaug 35 km į vakarus nuo Keiko Aliaskos pietryčiuose.

Nors rasta nuolaužų, dingusio lėktuvo paieška tęsiasi, sakė Ch. Hengen.

Dvimotoris „King Air 200“ antradienį išskrido iš Ankoridžo ir 18 val. 19 min. turėjo nutūpti Keike paimti paciento, bet taip ir neatskrido, pranešė Pakrančių apsaugos tarnyba.

Kaip nurodė Jutoje įsikūrusi „Guardian Flight“, lėktuvu, pilotuojamu 63 metų Patricko Coyle'o, skrido 30-metė oro felčerė Stacie Rae Morse ir 43 metų oro paramedikė Margaret Langston Allen. Kompanijos pareiškime sakoma, kad visi jie yra iš Džuno.

Federaliniai tyrėjai trečiadienį tikrino radiolokatoriais gautą informaciją apie lėktuvo skrydį, bet kol kas nepaaiškėjo, kas nutiko lėktuvui, sakė Nacionalinio susisiekimo saugumo tarybos vadovas Aliaskoje Clintas Johnsonas.

„Mes iš tikro net nežinome, ar įvyko nelaimingas atsitikimas“, – sakė jis.

Pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė, kad dingusio lėktuvo avarinio radijo ryšio siųstuvo signalai nebuvo aktyvuoti.

Lėktuvui neatskridus į Keiką, gyventojai antradienio vakarą su keliolika laivų išplaukė jo ieškoti, o trečiadienį kai kas vėl išplaukė į jūrą, sakė miesto administratorė Rudy Bean (Rudi Bin).

Paieška valtimis, keltais ir lėktuvais vyksta daugiausia jūros rajone maždaug 32 km į vakarus nuo Keiko, sakė Ch. Hengen.

„Tiesiog kruopščiai tęsiame paiešką ir tikimės rasti neatskridusį lėktuvą ir asmenis“, – sakė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.