Rinkimai Izraelyje: tautai besišypsantys B. Netanyahu ir D. Trumpas

Didžiuliame plakate Tel Avive matyti besišypsantys ir vienas kitam rankas spaudžiantys premjeras Benjaminas Netanyahu ir Jungtinių Valstijų prezidentas Donaldas Trumpas – taip Izraelio premjeras konstruoja savo balandį vyksiančių rinkimų kampaniją.

Rinkimai Izraelyje: tautai besišypsantys B. Netanyahu ir D. Trumpas.<br>Scanpix nuotr.
Rinkimai Izraelyje: tautai besišypsantys B. Netanyahu ir D. Trumpas.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2019, 9:13 PM

Plakatas su šūkiu hebrajų kalba „Netanyahu, kitoje lygoje“ stovi prie intensyvios sankryžos, o tokios pačios iškabos matyti ir kitose vietose Tel Avive, taip pat Jeruzalėje ir kituose miestuose.

Nuotraukos su šiuo plakatu sparčiai plinta socialiniuose tinkluose.

Izraelio premjeras džiaugiasi gerais savo santykiais su D. Trumpu, prieš kiek daugiau nei metus pripažinusiu Jeruzalę Izraelio sostine. B. Netanyahu nuolat pabrėžia šį sprendimą kaip įrodymą, kad jis turi galimybių daryti įtaką JAV prezidentui.

JAV administracijos žingsnis pamalonino Izraelį, kuris mato visą miestą kaip „amžiną ir nedalomą sostinę“.

Vis dėlto tokį sprendimą pasmerkė tarptautinė bendruomenė, niekada nepripažinusi Izraelio 1967 metais įvykdytos Rytų Jeruzalės okupacijos. Ši miesto dalis vėliau buvo aneksuota.

Jeruzalės pripažinimas Izraelio sostine supykdė palestiniečius, nes jie rytinę miesto dalį vadina būsimosios savo valstybės sostine.

2018 metų gegužės 14 dieną JAV perkėlė savo ambasadą Izraelyje iš Tel Avivo į Jeruzalę. Per tą dieną ties riba su Gazos ruožu vykusius protestus Izraelio kariai nukovė žuvo 62 palestiniečius.

Visuomenės apklausos rodo, kad beveik dešimtmetį šalį valdantis B. Netanyahu vėl turėtų vadovauti formuojant koalicinę Vyriausybę po balandžio 9 dieną vyksiančių parlamento rinkimų.

Tačiau teisėsauga politikos veteranui gali pareikšti kaltinimus dėl korupcijos. Žiniasklaida rašė, kad Izraelio generalinis prokuroras tai gali padaryti iki balsavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.